Bárányhimlő lehet?
Kisfiamon érdekes pöttyök jelentek meg, én úgy sejtem ez bárányhímlő, de mivel a gyerekorvos elutazott, helyettesítése nincs nem tudom kinek megmutatni. Lázasnak nem lázas, vakarni nem vakarja, ezért nem is viszem kórházba (meg gyerekek közé amúgy sem vinném most)
Leginkább az arcán van (kb. 4 pötty) és a hajas fejbőrén van 1 pötty, plussz a kezein jött ki néhány.
Eleinte úgy nézett ki mint egy csúnya pattanás, vörös volt és a közepe hólyagos, ennek pont ma egy hete. Mára új pötty már nem jött és a régiek elkezdtek visszahúzódni, már nem olyan hólyagos neki és a vörössége sem olyan erős már. Nyilván egy orvos tudná csak megmondani, de mivel most nincs így azok az anyukák válaszait várom akiknek babájuk már volt bárányhimlős és nekik milyen tüneteik voltak.
Egyébként 18 hónapos most a fiam.
Köszönöm
Nem tudom mi lehet, de az én 14 hónapos fiamon pont ilyen van pár napja, csak az arcán 4 pont ilyen pötty amit leírtál + egy a fülén.
Én valami rovarcsípésre gyanakodtam, de nekem is eszembe jutott a bárányhimlő is, de nem lázas, és nem szaporodnak a pöttyök...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!