Hetekig tartó szinte folyamatos láz. Ötletek a javulásra?
Kisfiam 5,5 éves. Az elmult hónapunk kb így alakult: 3 napos làzas betegség, nem ment egész héten oviba, aztan ment egy napot és làzasan hoztam haza az oviból, akkor skarlàtos lett, azon a héten otthon volt, meggyógyult szépen. Utàna ment 7 napot oviba es ma megint làzas.
Van egy 3 éves tesója, ő is hasonlóan sokat beteg.
Valakinek valami jó ötlete, hogy hogyan tudnék nekik segíteni, hogy kevesebbet betegeskedjenek?
Köszi!!
Sok vitamin, illetve amikor meggyógyul a betegségből, akkor nem viszed rögtön oviba, hanem egy pár napig otthon tartod, akkor kicsit erősödik az immunrendszere és nem kap el olyan hamar betegségeket.
Plusz szólni az óvónőknek, hogy fogják szigorúbbak a betegségeket és ne engedjenek beteg gyereket be az óvodába.
"egy ovinak a tájékoztató füzetében azt olvastam, igaz, hogy óvodát kezdő kisgyerekekkel kapcsolatban, hogy ha egy kisgyereknek nem sikerül az óvodai beilleszkedés, akkor ennek lehet a tünete a magatartászavar (verekedik vagy éppen visszahúzódik) és a betegeskedés"
Ne vedd piszkálásnak, amit most írni fogok, de nálunk az óvoda első 2 évében a gyerekek 90 százaléka 2 havonta beteg. És nem csak azok, akik abban az évben kezdték az óvodát. Akkor ők mind lelki betegek lennének a kisfiammal együtt? Nem gondolnám...Általában nagy csoportra szokták úgymond kinőni ezt, de igazából arról van szó, hogy jóval ellenállóbb lesz a szervezetük, erősebb lesz a immunrendszerük.
Illetve nálunk az is a probléma, hogy az óvónők egyszerűen nem tudnak határt szabni a beteg gyerekek szüleinek, akik akkor is viszik a gyereküket az óvodába, amikor beteg.:( És nem egy kis nátháról beszélek, hanem torokgyulladás, bakteriális fertőzés, előző nap hányt a gyerek, de reggel már nem, elviszi oviba, durr hány az oviba, közben átadta a betegséget a többinek és hasonlók...
én is azt írtam volna, hogy lehet lelki oka van, de már félve teszem meg :D
kisfiam is ügyeletes volt 1 hónapig, 2x lázasodott be, az orvos nem talált nála semmit... ő nem szeret ügyeletben lenni, idén a kis barátja sem volt szóval én arra fogtam.
próbáld meg az immunerősítőt. lesznek otthon a nyáron a gyerekeid? mert igazából akkor kéne beszedniük, jól megerősödne az immunrendszerük őszre. én most a béres multit fogom megpróbálni az orvosunk javaslatára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!