1 éves kisfiam nem mutogat a mutatóujjával. Aki hasonló cipőben járt, annak a válaszát kérném arra, hogy ez tényleg nagy eséllyel utal arra, hogy autista?
szia!
Tenyérrel mutogat esetleg? Nekünk így kezdődött, több hogy csak tenyérrel mutogatott, majd most már a mutatóujjával. Az autizmusnak egyébként nem hiszem, hogy ennyi lenne a jele, meg ha jól tudom, ilyen idősen még nem lehet kijelenteni az autizmust.
- egy éves
- a mutatóujjal mutatás tanult tevékenység
- a gyerek el van maradva, bár ha ezen kívül tud minden mást (pl gyököt vonni, differenciál egyenletet megoldani, stb) akkor tíz éves korára még elérheti az óvodás szintet
- négy gyerekem van, határozottan egészségesek és okosak, de fogalmam sincs, hogy hány éves korukban hogyan mutogattak
- most kellene abbahagynod a különböző orvosi oldalak nézegetését, az ismerősök és rokonok gyerekeihez hasonlítgatást amíg időben van, és nem teszed tönkre sem magad, sem a gyereked életét az aggódással
lassan ahogy ezt az oldalt olvasom rá kell döbbenjek h szinte nincs is egészséges gyerek Mo-n ....
:-D
komolyan meg nem !
nem kell mindig túlgondolni a dolgokat !
minden gyerek egyedileg fejlődik
és elég tágak a határok
az sem nagy kaland h csak 3 évesen kezd el beszélni a gyerek
vagy csak 2x fordult át hasra egész kisgyerekkorában
vagy esetleg az ha csak 1.5 évesen indul el
:) Aranyosak vagytok, végre valami, ahol nem mindjárt minden miatt magatartászavaros, elmaradott, "csökött", vagy autista a gyerek :)
Nem magamtól találtam ki, gyógypedagógus jegyezte meg, hogy hát azért ezt kéne, és ez az egyik legkorábbi gyanújele az autizmusnak, tehát utalHAT rá.
De mivel autizmust 1,5-2 éves kor előtt nem vizsgálnak, addig csak marad a levegőben lógó megjegyzés.... Emiatt kérdeztem, hogy van-e valakinek a nem mutogatással kapcsolatban tapasztalata, és megosztaná-e velem.
Jézusom, dehogy is!
Nevetséges, komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!