Bárányhimlő elleni oltás?
Figyelt kérdés
Azért írok mivel most lábalunk ki a bárányhimlőből.Már egyszer írtam vagy is kérdeztem ki mit gondol az oltásról.Be akartam oltatni a lányokat.Van egy majd nem 3éves és egy 13,-án tölti egy éves lányom.Nagyon aránylag jól átvészelte egyedül hogy nem mehetett ki az volt a probléma.Kb 100pötty se láz se hőemelkedés.Kicsivel viszont.....azt hittem kórház lesz a vége.Magas láz ami nem akart lemenni.4 óránként adtuk a lázcsillapítót orvos javaslatára.kb 300pötty nagyon nagyok és csúnyák.Olyan volt mint egy...inkább nem is írom le.Védőnő kijött és mikor meglátta hát azt látni kellett volna szerintem azt hitte hogy túlzok.Be akartuk őket oltatni február végén de nem oltott a drnő mivel járvány van és nagy.Majd csendes időben.Kicsinek a szemhája alatt 3db, fülében is van meg sorolhatnám a helyeket de dugig volt van.Nagyobbik elkapta és hallottam 48 órája van a szülőnek eldönteni beoltatja e a kisebbiket de ezt sem tette meg a dr nő.Mindenkinek ajánlom mert ez a pár nap lázasan idegölő volt és hogy nehogy baja legyen!Már bánom hogy nem vittem el magánorvoshoz beoltatni őket!2015. máj. 2. 14:47
11/16 anonim válasza:
én beoltatom és még ovis járvány sem kell ahhoz, hogy eszembe jusson.
a doktornőn szerint egy lves státuszon már adja is kezembe a vényt az első oltához(úgy emlékszem több körös)
korábban a gyk-n nagyon megoszló volt erről a vélemény viszont az életben minden gyerekes ismerősöm javasolja egytől egyig.
12/16 anonim válasza:
Sokan ellene vannak. Én a dokinkat kérdeztem erről, aki mellesleg nem ad minden csip-csup dologra gyógyszert. Azt mondta, erősen ajánlja! Pont amiatt, amin ti is keresztül mentetek, és mert ez már nem az ahimlő, mint régen volt. Nem mellesleg, én nem voltam himlős... Egyébként, ha mégis elkapnák az oltás ellenére, akkor gyakorlatilag tünetek nélkül lezajlik, mindenképpen van értelme az oltásnak! Akinek drága az oltás: Nem muszáj egyszerre megvenni, és a 2 oltás között úgyis el kell telnie 2 hónapnak. Simán össze lehet rá spórolni, megéri. Nekem 2 gyerekem van, minden hónapban vettem 1 injekciót, így nem egyszerre adtam ki 40.000ft-ot a 4-ért. Valamint szabadáras, így meg lehet előtt érdeklődni, hogy melyik patikában a legolcsóbb! Hűtő sokáig elál, a recept is 3 hónapig érvényes.
13/16 anonim válasza:
A mi gyerekorvosunk a kórházban gyerekgyógyász is. Ahogy az előttem lévő is írta, ő sem gyógyszer és oltás párti ha nem muszáj, de ő is ajánlotta nekünk (nekem nagy 3, kicsi 7 hónapos), mert most már sok szövődménye lehet. Ha nincsen kisebb gyerkőc, vagy csak olyanok vannak a családban akik már átestek rajta, akkor talán meggondolnám, hogy ne adassam be, mert az "első körös" bárányhimlő nem olyan vészes, de amikor már egyikről a másikra terjed, az veszélyes lehet. Nekünk érdekes módon beadta a doktornő a járvány alatt is, most készülünk a második adagra.
14/16 anonim válasza:
Az én gyerekeim is akkor kapták, amikor kiírták az oviban, hogy járvány van. Meg éppen náthásak is voltak és köhögtek. Azt mondta a dokink, hogy csak lázas és/vagy gyulladásos állapotban lévő gyereket nem szabad oltani.
15/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom olvasni fogja e valaki de szövődmény miatt kórházban voltunk 10 napot!
2015. jún. 14. 08:21
16/16 anonim válasza:
Semmi bajom az oltásokkal, csak a tűszúrás miatti tortúra miatt hezitáltam, hogy a nem kötelezők közül mit adassak be neki. (A kisebb gyerekeddel egyidős a lányom.)
Végül pont a történeted miatt döntöttem úgy, hogy inkább egy perc sírás a szúrás miatt, mint a kórházi tortúra, úgyhogy egy hete megkapta.
Most azon matekozunk, hogy az arcán megjelent pötty bárányhimlő tünet vagy rovarcsípés :)
Remélem a gyerekeid már jól vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!