Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 3 hónapos a kisfiam. Refluxos,...

Anna7773 kérdése:

3 hónapos a kisfiam. Refluxos, már a 3. tápszer után a 4. et katuk. Most a Milumil Pregomint plusz Nutritont és Gastrotuss baby-t. Ezt ma kaptuk. Pár napja köhög. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Először beba-t kaptunk,de attól 2 hétig ordibált és fogyott.utána milumil komfort 1 et, (sötétzöld hasmenése volt tőle)hasfájásra kaptuk,de nem szűnt meg és rengeteget bukott,majdnem minden kijött csak kicsi maradt meg.így kaptunk milumil ar optimat. Attól napi 7x volt széklete és világos volt mint a tápszer,fájt ettől is a hasa ezért ajánlottak hozzá colief cseppet,hátha a tejcukor a hibás.jó volt de nem az igazi.a kisfiam ugyan úgy bukott és kaja után 2 órával is jött ki sav.(azt is mondták hogy gyakrabban etessem ,na az sem vált be)pár napja kicsiket köhécselt ,azt hittem azért mert feljött a sav, de egyre rosszabb lett,főleg amikor elalszik mélyen(refluxos párnánk van,10 cm es ) ,akkor köhög nagyon (még ha kézben van akkor is),de nem szárazon.orvosnál voltunk és azt mondta, hogy szép a torka és a tüdeje is tiszta.Legalább 1 órát tartjuk evés után és vízszintesen alig van ,mindig a refluxos párnán alszik.szerencsére van sok segítségem sokat van kézben.Ma kezdtük el az új tápszert(Milumil Pregomin) a sűrítővel (nutrilon),de mire megenné a gastrotusst elalszik.be lehet adni 2 evés között vagy a tápszerbe?:( Lehet a köhögés tejfehérje allergiától?a lehető legjobbat akarom,de úgy érzem sötétben tapogatózunk.most alvás közben min. 4x köhögött ,de mindig azt kapom hogy anyuka" túlaggódja".De az vesse rám az első követ ,aki nem aggódna,már a 4 . tápszernél tartunk és semmi változás nincs,de tovább nem küldenek, hogy gastroenteorologus nézze meg a bébit,mert "túlaggódom".Mit csináljak?Más mit tenne a helyemben?tudom hogy 1 fél nap alatt nem tesz csodát de aggódom a köhögés miatt.
2015. ápr. 17. 15:54
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
ma délelőtt visszamentünk az ügyeletre.mert nem nyugodtam meg egyre jobban köhögött a bébi. ma már azt mondta az orvos, hogy piros a torka ,szerencsére nagyon alaposan meghallgatta a doktornő ,belenézett jó sokáig a torkába.ettől elkezdett köhögni,azt mondta hogy a tüdején nem hallani semmit ugyhogy bronhitis:(.rengeteg gyógyszert kaptunk :(ami borzasztó mert 3 hónaposak vagyunk de nagyon féltem,hogy nagyobb baj lesz.A doktornő szerint lehet táplálékallergiás ,ami refluxot vagy savat csinál a sok sav mar mindent,de amitől piros a torka az vírus,gondolom a bronhitis van a savtól:(.Ő felírta az 5. tápszert Beba Ha/Ar-t .Zinnatot ambroxolt spiropentet es ha fullad prednizolon kupot.hát aggódom mert az én kisfiam nem iszik,lehet sűrítőt rakni a vízbe is?mennyi a legkevesebb folyadékmennyiség amitől nem szárad ki.evés után mennyi idővel adhatok vizet?.kicsit tartok hogy nem fogtak benn minket(nem akarom mindenképp de megnyugodtam volna)gondolom 3 hónapos babával anyuka is maradhat haa széken alszik ugye?
2015. ápr. 18. 19:53
 12/24 anonim ***** válasza:

Kár volt a pregomint elvenni tőle. A tejalapú tápszer sokszor erősíti a refluxot, de ehhez idő kell(et volna). De már mindegy, most kapott egy tejes tápot.

Innia nem kell tápszeren kívül. Ha vizet adsz refluxra baromi nagy bajt csinálsz ekkora babánál. Hétfőn tessék egy magángasztróst felhívni. Ügyeletes dokik ilyen ügyben semmit sem érnek. Sem a háziorvos.

2015. ápr. 18. 23:01
 13/24 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonlók voltak,nekünk már annyira elhatalmasodott a dolog,hogy nem is evett,nem is ivott,lázas volt már 2 napja aztán taknya-nyála egyben és még sorolhatnám mivé fejlődött a dolog.

Magánorvoshoz is mentünk gasztrora,mégis...

Szóval nekünk étel intolerancia volt az első fokú baj,másodsorban a reflux,mert az ételintolerancia fokozza.

Fül-orr gégész vette észre az orrváladékából egyébként.

Utána csináltattunk egy tesztet,kijött a rizs és a tejfehérje.(a fülész tanácsolta,hogy valami étel lesz,próbálgassuk,hogy melyik vagy vizsgáltassuk ki,ha megtehetjük-inkább kértünk kölcsön,de nagyon jól tettük)

Még a pregomin sem volt jó neki...

Utána váltottunk maszek orvost is,kiírták a neocate nevű aminosav alapú tápszert és a háziorvos végre írt 2 fajta gyógyszert,így 10 hónaposan enyhülnek a panaszok.(5 hónapja szenvedett nagyon,előtte is volt gond,kezdetektől az anyatejes táplálásnál is,el is utasította,de ezt a tápszert legalább eszi)

Szentesen tudok nagyon jó magán gasztros doktornőt,ez Csongrád megye/de mi pl. Pécsre is mentünk az étel intolerancia miatt,mert akkor ott vállalták leghamarabb.

Ja és minket sem küldött tovább a kutya sem,mert amíg nem csökken a gyerek súlya,addig normális...

hát,maszek úton,de sikerült kivizsgáltatni és már nagyon jól van.(kb 90.000 ftba került összesen,de mi nem tudtuk,hogy merre induljunk és a Igg teszt volt ebből például 25 körül,az jól megnyomta,a régi orvosunk díja havi vagy kétheti vagy amikor valami nem volt rendben 10+utazás,szóval gyorsan össze jött,de tényleg nem várhattunk tovább)

2015. ápr. 19. 15:26
 14/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Jutottál valamire orvos terén?

Így ismeretlenül is aggódom,mert nálunk is hasonlóan kezdődött...

2015. ápr. 20. 09:40
 15/24 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszolók!Ne haragudjatok,hogy nem írtam vissza.Kórházban kötöttünk ki.Aznap éjjel a gyógyszerek beadás után befulladt a kisfiam.Azt hittem a kezeim között fullad meg.Ezt az érzést senkinek nem kívánom.!!!!!!!!Senkinek!!!!Előtte is nagyon köhögött, de éjjel rosszabb volt,ha felemeltem 1 ici picit jobb volt.ott tartottunk,hogy nem mertük letenni.Picit megnyugodott a köhögés és letettük hogy biztos valamennyire hat az orvosság tudjon pihennt,kézben baromi kényelmetlen lehet neki.na utána kezdődött a gond.:( azonnal mentőt hívtunk,örökkévalósáégnak tűnt mire kiért.Le a kalappal a mentősök előtt ,ők meghallgattak nem néztek hülyének,azt mondták nem is értik hogy ilyen pici babaát hogy tudtak ilyen gyógyszerrel hazaküldeni.Kiscit megnyugodtam,mert ugy gondoltam hogy most biztos segítenek!megtudjuk pontosan mi a gond.a sürgősségin fektették 3/4 napot. az orvosok hülyének néznek,hogy ennek a gyereknek nincs baja.kérdezték meddig nem vett levegőt.... nekem örökkévalóságnak tűnt és nem azzal voltam elfoglalva hogy nézzem a perceket.kikérdeztek mindent.szerintük túltáplálásról van szó amit mindig félrenyel.ne tömjem.de nem tudok egy pici bébit tömni!!jó anyuka elkezdi hibáztatni magaát hogy az ő hibája az egész.de mitől köhög...kérdezem?hát a savtól... picit piros a torka de attól nem.Vesznek vért és kiderül mi a helyzet.szerencsére a férjem is ott volt ő tartotta bennem a lelket.levettek 3 ampulla vért az 1 ik tű elgörbült a vérvételk alatt, kotorásztak eret keresni,böktem még 1x onnan tudtak levenni vért.de mindezt délután 2 kor amikor hajnalban értünk be.az orvos ablakot nyit mert melege van,megkértem ne tegye mert vérvétel után kinyitjuk csak forró szobában vérvétel alatt csöpögni fog róla a víz.aztmondta nem fog megfázni,mondom köhögéssel vagyunk itt nem szeretném ha ráfázna.hát nem érdekelte még az ajtót is kinyitotta ahol a folyosóról csak úgy jött a huzat..kifele menet amikor végeztek az ápolónő véletlen ledobott 3 ampullából 1 et ,az orvos azt mondta nem baj ez is elég.eddig nem történt semmi .gyógyszert sem adhattam be mert az orvosok megmondják mit tegyek.elment 1 nap gyógyszerek nélkül.jött vissza az orvos aki azt mondta anyuka látszik ki van bukva menjen haza aludni pár órát ,apuka marad.mondom ez komoly?azon vitázott velem hoyg menjek haza vagy 20 percig (ki az aki ilyenkor haza tud menni?).és mosolyogva mondja anyuka a babának nincs baja és mosolyogva mondta ,nem tudta hogy olyan könnyen nem lehet megfulladni?Az én fejem biztoos hogy eltorzult az idegességtől!Ugána átmentünk a gastroenteoroologiára ,féltem de ugy voltam hogy megtudjuk mitől van ez.aznap csak este 10 kor jött a vizit,1 mp ig és elment.mert ugye hétvége van,majd reggel.deengem szerencsére nem küldtek haza!Hát végig hülyének néztek,hogy anyuka fóbiás nincs enneg a gyereknek semmi baja.közben is volt köhögőroham egy nővérke ott volt mondom csináljunk valamit mert otthon is ezt csinálta és nem akarom hogy megfulladjion,hívjon orvost .erre vett1 nagy levegőt,mire az ápolónő na látja vesz levegőt.20 perc után jött 1 rezidens orvos ,mikor elmúlt a köhögés.kérdezte flegmán na mi a baj?nem csak magukkal kell foglalkozni.mondom itt vagyunk egy ideje és nem jobb a köhögés.azt mondja hogy ők ennél többet nem tudnak tenni,mondom ha szerintük rerflux nem kéne savcxsökkentő?nem akarom a gyerekemet kínoztatni ,nem ez a szándékom,.Ő azt mondta kap másik tápszert köptetőt orrsprayt(persze ha mi nem viszünk akkor ott nem kap )orrfülgégészeten megnézték az orrát a torkát.kicsit piros de az orra miatt nem köhöghet mondta a doktornő.na bumm akkor még mindig nem vagyunnk előrébb.eltelt pár nap hogy nem csináltak semmmit csak annyi hogy ott voltunk és még mindig nem tudom miért köhög a kisfiam .csak annyit mondtak hohgy vírus miatt van az egész és a reflux miatt.perzse dietetikust küldtek hozzánk.mert ugye rosszull táplálom a gyermekem a dietetikus szerint 7x 160mlt 3 óránként egyen ugye ez a 100. tanács.mondom átalussza az éjszakát.nem baj akkor gyakrabban etesse....na akkor végképp nem értem!!!
2015. ápr. 23. 13:03
 16/24 A kérdező kommentje:
Mindig azt mondják anyuka túlaggódja...aggódós vagyok igaz,de ez nem az a kategória volt!A franc akart ott lenni és kitenni a kisfiam ezeknek a vizsgálatoknak 3 napig nemaludnki,de féltettem őt !azt hittem jobb helyen vagyunk,de most még mindig azt tudom,hogy refluxos és a virustól picit piros a torka az orra nem folyik.de a köhöghés okát nem,mert ha savtól van kéne savcsökkewntő nem?vagy magától elmúlik?persze a pocakja fáj a tápszertől nagyokat pukizik és sír ezt is mondtam és haragoszöld a kakija és iszonyat büdös.szerintük normális az is.majd jobb lesz.szuper
2015. ápr. 23. 13:28
 17/24 anonim ***** válasza:
jaj istenem szegény baba :-( na meg ti.én ott kaptam volna szívrohamot. sokan ellene vannak,de a ti esetetetkben talán kéne légzésfigyelő,lehet kölcsönözni is a mini manóból. a köhögés ha száraz az refluxtól lehet, a gastrottus amit adtatok neki az savcsökkentő. nincs ott egy szimpatikus gasztrológus? kérjétek,hogy magánrendelésen nézze meg.én nyitott ablakon sos problémáztam,odamentem és becsuktam. te is csukd be,hiába kéred úgyis.
2015. ápr. 23. 13:41
 18/24 anonim ***** válasza:
SOS-ben magán gasztroenterológus. Hidd el a legtöbb kórházban ez van, ezért hordom a gyerekeim magánszférába. Ha azt mondom súlyos a baj, aznap vagy másnap fogad. Megvan az ára, de kit érdekel.Nem ekllene ilyenen túlmenni, mint amin most ti. Elő a telefont és tessék hívni egy maszekot. Vinni a világ végére is, ő egy alkalommal jó gyógyszert ír fel, nem kell kísérletezni. Én mentem 160 km-t is, nem érdekelt. De kaptam diagnózist és kezelést! Vagyis a gyerek.
2015. ápr. 24. 12:01
 19/24 anonim ***** válasza:

A 82%os vagyok.

Igenis lehet étel intolerancia az oka a refluxnak meg a köhögésnek!

Nálunk szinte pontról pontra ugyanez volt,csak nem fulladt be,de nem sok kellett hozzá.Állandóan orrszívóztuk éjjel-nappal,ilyen-olyan köhögéscsillapító meg antibiotikum... A kórházban nekünk is megfázással meg vírussal diagnosztizálták és 1,5 órát vártunk a zárójelentésre a folyosón,összepakolva egy csecsemővel, mert kellett az ágy már a másik gyerkőcnek...

Mi is nagyon sokat utaztunk érte,de megérte! Ha érdekel,Csongrád megyében tudok egy nagyon megbízhetó doktornőt,nem dolgozik horror áron (az első találkozásnál 6000 ft a díja,utána meg a kontroll 5 ezer,plusz ha kell vizsgálat.Ha megoldható vagy nincs messze nektek vagy nem tudom,keress utána a neten: Dr. Vajdovich Éva.

(mi sem hozzá jártunk,hanem Szegedre egy Doktorúrhoz,de az drágább is volt meg nem is csinált semmi vizsgálatot sajnos)

Amúgy meg a savra igenis írnak fel protonpuma gátlónak nevezett gyógyszert meg mellé a reflux miatt kaptunk Domperidont,a kettő együtt,a tej és rizsmentes táplálkozással hamar megoldotta a gondot.

2015. ápr. 24. 15:21
 20/24 A kérdező kommentje:
Mindenképp el szeretnénk vinni ,ilyet többet nem szeretnék átélni:( ha megadod a számot ,akihez Ti vittétek a bébit megköszönném!Vagy ha valaki ismer baranya megyében jót ,vagy mind1 csak aki meg is hallgat és segít a kisfiamnak.Nem csak kinevet ,mint a kórházban."anyuka túlaggódja....""nincs ennek a gyereknek semmi baja"....:(
2015. ápr. 24. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!