Lázas gyereket levetkőztetni, normális ez?
Itt külföldön nagyon a lázcsillapítás/gyógyszerezés ellen kampányolnak az orvosok.
Láznál, első körben a lenge ruházatot és hűtőfürdőt ajánlják és CSAK végső esetben a gyógyszert.
De olyan szinten, hogy a 18 fokos házban egy szál pelenkában rohangált a gyerek, amíg le nem ment a láza. És bár működött a dolog, de akkor is olyan kegyetlennek tűnik nekem, hogy mi fel vagyunk öltözve rendesen a gyerek meg kb pucéran a hideg lakásban.
a rohangálás nem jó... el kell érni, hogy nyugalomban maradjon, melléülni, mesélni
a hőt le kell adnia, könnyű ruha,takaró,a hűtőfürdő is jó.
Mivel a láz az immunrendszer védekezése ez jó, a gyógyszer pofon az immunrendszernek.
Régen nem adtak gyógyszer6t a gyereknek, csaj a hűtőfürdőt, priznicet és a kevés ruhát- Meggyógyultak hamar a gyerekek.
Csak Magyarországon divat állandóan gyógyszert adni a gyerekeknek, amitől hosszú távon még betegebbek lesznek.
szerintem ez rendben van. a hőt le kell adni, ha beöltözteted, nem megy le a láza. nálunk 21fok van, ha lázas a gyerek akkor nem öltöztetem be, egy vékony pamut pizsit kap, így le tudja adni a hőt. a hűtőfürdőt nagyon nem szereti, így azt csak magas láznál alkalmazzuk, és ezek után jön csak a gyógyszer.
nem vagyok a gyógyszerek ellen, nagyon jó, hogy vannak és ennyi féle, de miért jó kapásból leterhelni a máját? szervezetnek a gyógyszer azért csak méreg, nem szívesen tömöm vele a gyerekem ha nem muszáj
Ok köszönöm, így már megnyugodtam.
Nyilván hűtőfürdőt mi is csak magas láznál alkalmazunk. Csak olyan furcsa, hogy ma is én "normálisan" fel vagyok öltözve ő meg egy szál bodyban meg egy laza vászonnardágban van.
Egyébként mi az a priznic?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!