Tennétek valamit, ha kiderülne, hogy a gyermeketek egyik csoporttársa nem kapta meg a kötelező védőoltásokat?
Figyelt kérdés
2015. márc. 4. 21:43
11/19 anonim válasza:
Nálunk sem kértek soha oltási könyvet. Sőt, az óvónő a napokban panaszkodott, hogy ebben a tanévben még a védőnőt sem látták. Akkor ki ellenőrzi a kötelező oltások meglétét? Ha a gyereked megkapta, akkor nincs ok az aggodalomra. A kanyaró fertőző betegség, ha valóban az, akkor az ÁNTSZ is közbelép.
12/19 Vilcsianyuja válasza:
És a kismama a gyerek anyukája? Vagy hogyan tudná elkapni? Egyébként igen, az nagyon gáz volna, ha elkapná. :(
13/19 anonim válasza:
Nem az oltási könyvet kérték, hanem egy papírt a háziorvostól kellett kérnem amin igazolja hogy a lányaim oltottak. Máshol nem kérik? A védőnő meg minden hónapban megy tetűt vizsgálni. Pedig ez egy falusi ovi, ahova mindössze 23 gyerek jár. Komolyan nem értem :/
14/19 anonim válasza:
nálunk sem kértek bölcsibe oltási könyvet....sajnos sok olyan is van, akinek bele van pecsételve, hogy emgkapta, közben csak a matricát...oltást nem...
15/19 anonim válasza:
Hát én nem szeretném, hogy a 2 hetes gyerekem elkapja a nagytesótól a kanyarót. Beszélnék a védőnővel és a gyerekorvossal erről.
16/19 anonim válasza:
Vezető óvónővel beszéltél? Én nála kezdeném.
De nekem fura, nálunk az oltási könyv másolatát is le kellett amikor elkezdtük az ovit.
17/19 A kérdező kommentje:
Én csak egy anyuka vagyok az oviból. Az én ovisaim oltottak, a picink is 1,5 éves, már túl van az MMR-en.
A terhes kismama egy másik csoporttárs anyukája.
Az szülők váltig állítják, hogy a gyerkőc oltott, be is van neki pecsételve. Az ország másik feléről költöztek ide, ki tudja, ott hogy működnek a dolgok.
2015. márc. 5. 12:54
18/19 Vilcsianyuja válasza:
Most jutott eszembe, mintha olvastam volna már olyanról, hogy lejárt szavatosságú oltóanyagot használtak fel. De az meg ki fog derülni, ha leellenőrzik az oltóanyag kódját. Mondjuk van, hogy kézzel írják be, nem is a matrciát ragasztják be. Kézzel meg bármilyen kódot oda lehet írni...
19/19 A kérdező kommentje:
Én azért szeretném tudni az igazságot, hogy akkor oltott vagy nem oltott. Most "csak" robeola, legközelebb ..... bele sem gondolok, mi minden lehet.
2015. márc. 5. 14:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!