Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ha kulfoldon elek ahol nem...

Ha kulfoldon elek ahol nem kotelezzoek a vedooltasok es tegyuk fel nem is adatom be a gyerekemnek, akkor mi tortenik ha haza koltozunk kb. akkor amikor a gyerek 4 eves lesz?

Figyelt kérdés

Gondolom nem adathatjak be azokat az oltasokat utolag.

Nem provokativnak szantam kerdest :)

Van valaki hasonlo helyzetbe vagy volt esetleg?

2015. márc. 2. 11:09
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Szamitottam a tamadasra, ugyan en nem konfliktus generalas celjabol irtam ki a kerdest. Eppen sajat magad irod, hogy az egyik ismerosod beadatta a szamrkohoges elleni vedooltast es megis ELPKAPTA, na hat eppen errol beszelek, hogy sokszor (jelzem nem mindig)az is elkapja az adott betegseget aki eppen be van oltva.

Azt tudom, hogy mindennek be lehet bizonyitani az ellenkezojet is, es a ha a vedooltasok "elleniektol" olvasok akkor ok is bebizonyitjak a sajat igazukat es ha eppen egy orvosi velemenyt olvasok akkor o is be tudja bizonyitani az ellenkezojet :d erdekes vilagban elunk.

Azert tettem fel csupan a kerdest mert erdekelt, hogy egy ilyen kerdest hogyan lehet megoldani.

Koszonom a valaszokat :)

2015. márc. 3. 23:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Soha, senki, sehol nem állította, hogy az oltások 100%-ban hatásosak és hogy 100%-ban mellékhatás-mentesek.

Ha beveszel egy aszpirint, annak is van kockázata.

A kérdés az, hogy minek mennyi az esélye?

Ha pl. a gyereked megkapja a kanyaróoltást, akkor jó eséllyel ázas lesz, fáj a torka, esetleg megduzzad a nyálmirigye, de ez 2-3 nap után elmúlik.

Ha a kanyaró betegséget kapja meg (ami több 100x fertőzőbb, mint a közönséges nátha), akkor 25% eséllyel kerül kórházba, és 1:1000 arányban alakul ki nála agyvelőgyulladás, ami halálos is lehet. Igen, az oltás mellékhatásaként is kialakulhat agyvelőgyulladás, de ennek 1:10 000 000 az esélye a beoltottak között, tehát 10000x ritkábban, mintha az oltást kapja meg.

Különösen Nyugat-Európában és az USA-ban én nem kockáztatnék, hogy a gyekem kanyaróval kórházba kerüljön és esetleg maradandó károsodás érje. Sokan kockáztatnak, hogy nem oltatják be a gyereket, és éppen ezért nyugaton rendszeresek a járványok. Annak idején te is és a férjed is megkaptátok az összes oltást, miért tagadjátok meg ezt a védelmet a gyerektől?

2015. márc. 4. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!