Hogy viselte a gyereked a hatéves oltást? Fájt neki, sírt? Hogyan vezetted fel neki, hogy most oltást fog kapni, és menyivel előtte?
Figyelt kérdés
Légyszi ne csak a fakírok szülei válaszoljanak!2015. febr. 24. 11:39
11/19 anonim válasza:
Nekem is mondta a gyerekorvos hogy amikor viszem ne mondjam meg neki hogy kap szurit,de én ezt nem tartottam tisztességesnek,nem akartam neki hazudni mert annál rosszabb lett volna és akkor haragudott volna rám.Estleg mondd meg neki hogy ha megkapja a szurit akkor kaphat valamit,amire mondjuk vágyik:játék,édesség vagy valami apróság,nálunk ez is beszokott jönni.
12/19 anonim válasza:
Fel eve voltunk, elotte nap szoltam neki, hogy holnap megyunk.
Elmeseltem neki, h erre miert van szukseg, nezegettunk ilyen konyvet. Felt persze, de bator volt, par konnycsepp volt csak, amugy a karjaba kapta. A szurast meg sem erezte, mert kerdezte, h mikor kapja mar, pedig akkor keszen volt mar.
Vettem neki kisautot hazafele, masnap kicsit fajlalta, de egyebkent jol viselte.
13/19 A kérdező kommentje:
Köszi lányok, remélem, nálunk is sima ügy lesz. Majd kitalálok valami kis meglepit.
2015. febr. 25. 08:19
14/19 anonim válasza:
Szerintem ne előtte 1 nappal szólj neki,mert nem lesz ideje megnyugodni,hogy már másnap oltást kap. Szerintem már most készitsd fel,hogy minden gyerek,aki 6 éves lett,oltást kap,hogy nehogy elkapjon nagyon csúnya betegségeket,amik sokkal jobban fájnak,mint az oltás. Én ilyesmiket mondtam az 5 évesemnek a bárányhimlő elleni oltás előtt és megértette, inkább az oltás,mint a sok pötty a testén. Semmi baj nem volt,bátran ment az oltásra,nem is sirt.
15/19 A kérdező kommentje:
Épp ez a gond, régóta tudja, hogy a hatévesek oltást kapnak (ha nem mondtam volna neki, akkor is megtudja a barátaitól), és tök be van rezelve. Pontosan tudja, hogy mire való az oltás és hogy milyen súlyos következményei voltak ezeknek a betegségeknek még az én nagyszüleim idejében. Csakhogy annyira fél már a tűtől, a sok előzmény miatt, hogy a fájdalomtól való félelmet nem írja felül a tudat, hogy az oltás jó és ráadásul kötelező.
2015. febr. 25. 10:25
16/19 anonim válasza:
Akkor tényleg csak a jutalom marad,igérd meg neki,hogy oltás után kap valami játékot,amit nagyon szeretne.
17/19 anonim válasza:
Kisfiam sírt. Megmondtam neki, hogy muszáj, ne legyen beteg. Megértette. Én nem vagyok híve, hogy ha nem sírsz akkor kapsz valamit. Megbeszéltük, hogy nyugodtan sírhat abból sincs gond. Sírt is, de megdicsértem, hogy ügyes volt, mert hagyta.
18/19 anonim válasza:
utolsó vagyok. Olvasom, hogy vannak előzmények. Ilyen esetben vennék neki valami apró meglepit.
19/19 anonim válasza:
A húgomat le kellett fogni.
Úgy sikoltozott, hogy észre se vette magát az oltást. Utána napokig be nem állt a szája, hogy nem is fájt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!