Lázas a baba, éjjel mit csináljak? Keltsem éjjel?
A fiam 11 hónapos, most először lázas, semmi más tünete nincs. Egész nap pörgött, játszott, pakolt. Viszont akármikor mértem, csak magasabb volt a láza: 38.2-38.6 levonás után. Adtam ma 3x panadol baby-t neki, de nem húzta le. Mivel reggelig alszik hang nélkül, így nem tudom mit csináljak, hogy veszem észre, ha fentebb megy, vagy mi a jó ilyenkor?
Mielőtt az orvost írnátok: délben felhívtam, azt mondta csak holnap menjünk, ha nem javulna és lázcsillapítást használjak 6 óránként. Félek, hogy éjjel mégfeljebb megy.
nekünk van itthon lázcsillapító szirup, és kúp is. Első láznál persze nekünk sem volt, szomszédból kaptunk kúpot... :)
Ilyenkor vagy köztünk alszik, és állítok be magamnak ébresztőt, vagy átmegyek hozzá párszor. Szüléskor valamelyik ajándékcsomagban volt homloklázmérő, ami nem pontos, de a lényeget megmutatja, azzal szoktam nézni. De ha rendesen mérem is a lázát, nem igazán ébred fel rá. Ne takard be melegen, inkább csak vékonyan, fontos, hogy "le tudja adni a hőt"! Nem szabad bebugyolálni.
Köszönöm a válaszokat!
Csak panadol és a születéskor kapott kúp volt itthon (amit sokat vittünk magunkkal utazáskor és ugyan hűtöttem, de akkor sem mertem már éjjelre odaadni)
10-kor felkeltettem, mert átizzadta a hálózsákot - nem volt beöltöztetve alatta, úgyhogy akkor kapott vizestörölközőbe csavarást is, fél fokot lehúzta és aludt mostanáig, de most reggel meg már 39.5 levonás után. Megkapta a kúpot, ha az sem mozdítja meg kap megint vizes törölközőt és ha kinyit a gyógyszertár, hozatok Nurofent.
Elég ijesztő, pedig ő semmit nem mutat, hogy rosszul lenne még mindig. Én már mozogni sem tudnék ekkora lázzal.
Közben voltunk orvosnál, tiszta tüdő, nincs fülgyulladás, húgyútira sincs jel, úgyhogy várni kell, hogy elmúljon 2-3 napon belül a láz. Ha nem múlik el, akkor vissza. Már megint 38.2, Nurofennel alszik. Kaptunk nagyobb adagos kúpot is tartaléknak. Azt mondták, vírusos járvány van. Az apja is kidőlt azóta :/
Köszönöm a válaszokat mégegyszer!
Mivel lázas felkeltenèm itatni , egyèrtelműen!
Látom ezt senki nem irta Mivel ők hamarabb kiszáradhatnak!
Ja ès nyugodtan adhatod neki ugyanazt a hatóanyagut ha bevált, viszont ha nem akkor kúp , vagy måst ! Nekünk pl csak a Nurofen vitte le tehát tènytelen voltam azt adni !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!