Kisfiamnak megint 39 volt a láza kapott egy fél algopyrint mikor adhatok neki ujabb adagot?
Mert szerintem nem fogja levinni az algopyrin ?
Ma 6 kor kapta az első adag antibiotikumot ès most 22.00 kor megint lázas lett fèl algot kapott mikor lehet ujabb adagot adni , de az már nem algopyrin lesz !
Mennyi idős a fiad, hány kg? Egy fél évesnek nem adhatsz akkora adagot, mint egy 12 évesnek, ezért nem tudunk rá válaszolni, de itt a betegtájékoztató, a 3. pontban le van írva mekkora gyereknek mennyi adható:
1 hatóanyagúból 8 óránként, mással kombinálva 4 óránként vagy ha nagyon magas a láza akkor 3 óra után lehet adni.
és persze a hűtőfürdőt, priznicet időkorlát nélkül alkalmazhatod ha kell. de mindig az egész egész testét hűtsd, boka-csukló hűtés felesleges, csak akkor megy le a láz ha a test 60%-át éri...
én az 5 évesemnek mikor 40 fokos láza van akkor cataflam cseppet adok, az leviszi. 39-re gyerek gyógyszert-nurofen, panadol. felnőtt algopyrint én nem mernék :)
jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!