Kisfiam MMR oltast kapja de en terhes vagyok. Lehet baj?
9 hetes terhes leszek, mikor a fiam megkapja a 15hos MMR oltast. Olvastam, hogy durva mellekhatasai lehetnek, magas laz, borkiutes, kotohartyagyulladas...stb. Valamint a kanyaró-mumpsz-rubeola veszelyes a magzatra, es megiscsak egy gyengitett virust fog kapni.
Kell felnem ez miatt? Mennyire veszelyes ez a magzatra nezve?
Valaki jart hasonlo helyzetben?
"Várandós környezetében bármilyen védőoltás alkalmazható."
Idézet a 2014-es vőoltásokról szóló módszertani levélből. Szóval nyugalom, emiatt nem kell félned :)
Feltem, hogy ledorgalo uzeneteket fogok kapni, de koszonom, hogy megertitek az aggodalmamat.
Csak igy elgondolkodtam ezen....
kötőhártya gyulladást nem kaphat az mmr oltástól. mivel gyenegített élővírust kap ezért kijöhet rajta a betegség enyhén, tehát lehet lázas, oltás után 10 nappal pöttyös (rubeola, enyémen totál kijött, az egész teste rubeola pöttyös volt), így lesz védett, megismeri a vírust...
hány éves vagy? én 32 vagyok és kaptam ezt az oltást én is :) hacsak nem 40 felé jársz, nem kell félned, de egyébként sem
Jézusom oltári baromságot írsz mi köze a gyereked oltásának hozzád!!
Abszolút nincs összefüggés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!