Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mi okozhat egyre rosszabbul...

Mi okozhat egyre rosszabbul kinéző csalánkiütést 2 évesen?

Figyelt kérdés

Tegnap látta a dokink és azt mondta, nagyon nagyon csúnya, a két comján brutálisan néz ki,a kezén épphogy csak látszik valamennyi. Azt mondta vagy valamilyen ételallergia, vagy toxoplazmózis, és hogy pár nap mulva ha nem javul, bőrgyógyász.

VIszket neki, a szteroidos krém nem használ rá, egyre nagyobb felületen van és egyre vörösebb, van ahol már összefüggő, nem is kiütések.

Mi lehet ez? Volt valakinek ilyen?

2015. jan. 15. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem bőrgyógyász azt mondta, hogy valamilyen belső dolog lesz, tehát ne környezeti hatást keressek. Ételallergia, vagy ilyesmi. Nálam vashiány volt az ok, az addig egész hátamat borító, hólyagos kiütések szépen elmúltak. A szám szélén is volt kis pörsenés, mint mikor kifújja a szél, ez jellemző tünete a vashiánynak.

Viszont ha ilyen heves, én nem várnék, elvinném akár magánrendelésre is. Egy felnőtt is nehezen viseli, 2 éves meg még nehezebben.

2015. jan. 15. 11:41
 2/9 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem viseli nehezen, vidám, néha odanyúl és megvakarja de semmi más tünete nincs, nagyon eleven és jókedvű.

Adok neki vasat, jó hogy mondod.

2015. jan. 15. 11:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Attól, hogy nekem ez okozta, még neki bármi lehet. Én nagyon rosszul viseltem, nem tudtam tőle aludni, azért gondoltam, hogy egy 2 éves még jobban megszenvedi.
2015. jan. 15. 12:28
 4/9 sandrachnologic ***** válasza:
Szerintem a borgyogyaszt felejtsd el, allergologiara vidd. Valoszinuleg valamilyen etelallergia okozza, de ott csinalnak vérvételt es abbol sok minden kiderul. Nalunk is volt nagyon durva csalán, tej-tojas-szoja allergiás, de enyhén pozitiv meg diora es mogyorora is. Mondjuk nekunk amas tünet is volt, de alapjában ekcemas a gyerek, mi is vittük tobb bőrgyógyászhoz is, mind csak humbukolt, egyik se tudott semmit mondani, drahabbnal dragabb krémek, szteroidos krémek, stb, semmi nem használt, mert belülről jott a gond.
2015. jan. 15. 12:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Szia, ő is ekcémás volt korábban, akkor azt mondták a tejtermékekre allergiás, kaptunk Pepti plus tápot és nem eszik semmilyen tejterméket, jó időre elmúlt, és most ezek a kiütések jöttek helyette. AZt mondták próbáljak meg ne adni tojást, mást nem kap, ami allergizálhatna. Most 2 napja nem kapott, de még semmit nem javult a helyzet, sőt...
2015. jan. 15. 12:52
 6/9 H.Orsolya ***** válasza:
Gondolj vissza, hogy miket evett, mert az ételallergia valószínű. A kisfiam decemberbe lett csalánkiütéses. Az ügyeleten azt mondták, hogy tej és tojás mentes diétán legyen. A múlt héten voltunk pulmonológián és kiderült, hogy a tejre nem, de a tojásra allergiás. Szerintem kérj beutalót allergia vizsgálatra.
2015. jan. 15. 14:21
 7/9 sandrachnologic ***** válasza:

A tej-tojas-szoja allergiás kisfiú anyukája vagyok.

Az allergén anyag kiurules a szervezetből 3-6 hónap. Tehat ha két napja nem kap csak tojást es nem javul, az nem jelenti azt hogy nem arra allergiás, csak tobb idore lehet szukseg esetleg. A diéta sem varazsutes.

Nalunk ha csak valamely elelmiszr nyomokban tartalmaz tejet-tojast-szojat, azonnal előjönnek a tünetek (asztma, ekcéma, kiütés, hasmenés, hanyas stb), de a bortuneteknek tobb het kell mire elmúlnak ujra.

2015. jan. 15. 15:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, ment mindenkinek a zöld!

Érdekes, mert legutóbb mikor a tejről derült ki hogy érzékeny, a tejmentes tápszertől 2-3 nap alatt eltűnt mindenhonnan a száraz,ekcémás bőre, akkor ezek szerint mázli is volt.

2015. jan. 15. 17:44
 9/9 sandrachnologic ***** válasza:
Ha kombinált allergiaja van, mint nekunk, akkor ugye hiaba veszed ki az egyik allergenr, ha a másikat bent hagyod. A tünetek maradnak. Masreszt a keresztallergiara is figyelni kell. Pl a tejallergiasnak nem javasolt a marhahús, a tojasallergiasnak a baromfi.
2015. jan. 17. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!