Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 5 éves kislányom már egy hete...

5 éves kislányom már egy hete lázas! Van most valami ilyen sokáig elhúzódó vírus?

Figyelt kérdés
Orvoshoz már első nap elvittük, azt mondta, középfülgyulladás, kapott rá augmentint. Mivel a fülfájás ugyan megszűnt, de a láz megmaradt (plusz piros pöttyös lett az arca), a doki azt mondta, cseréljük le az augmentint klacidra, mert útközben kiderült, hogy hörghurutja is van. Szóval most azt szedjük péntek este óta, de még ma reggel is lázas volt. 6-kor adtam be neki nurofent, szépen levitte, azóta sem lázas, viszont tiszt kiütés lett, most már az egész kis teste! Az arca a legdurvább, de mãr a hátán, pocakján, és karjain is van, a legkevesebb a làbán. Egyből hívtam a dokit, megyünk hozzá fél négyre, de hát nagyon be vagyok tojva, mi az isten lehet ez! A doki szerint vírus szokott ilyet csinálni. Van valakinek hasonlóról tapasztalata?? :(
2014. dec. 2. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:
van valami kéz-száj-láb betegseg szeptember ota kering, fertozo. ismerosom gyerekei most attol lazasak, azt hitte baranyhimlo aztan kiderult h nem.
2014. dec. 2. 12:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát én nem is tudom. Hallottam már róla, de neki a száján belül semmi nincs, ami úgy tudom tipikus tünete ennek a kéz-láb-szàj betegségnek. Ráadásul neki az egész teste pöttyös. Nagyon aggódom, kíváncsi vagyok, az orvos mit fog mondani...:(
2014. dec. 2. 12:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom akkor volt ilyen lázas mikor tüdőgyulladása volt. 1 hét antibiotikum után sem ment le a láza, akkor kért a doki röntgent. A sztetoszkóppal nem hallott semmi gyanúsat, de mégi tüdőgyulladás volt.
2014. dec. 2. 13:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Mi is voltunk röntgenen, mert a doki semmit nem hallott, de mondta, hogy attol még lehet tüdőgyulladás. Ott derült ki, hogy hörghurut, VAGY tüdőgyulladás, de inkább hörghurutnak tűnik. Az orvos szerint azért, mert az augmentin segített már vmennyit, és a tüdőgyulladás szelidült hörghuruttá. Az még okés is lenne, de ezek a kiütések.... :(
2014. dec. 2. 13:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekünk húgyúti fertőzés okozott hosszan eltartó lázat.

Jobbulást!

2014. dec. 2. 14:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Lázcsillapítót milyet adsz, és mennyit? Nem lehet annak a mellékhatása? A nurofent sem szabad azt hiszem 3 napnál tovább adni, bár az én dokim szerint 5 napig is nyugodtan lehet!
2014. dec. 3. 07:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Ha valaki még olvassa esetleg, a vérvételből kiderült, hogy mononukleozisa volt a kislányomnak. 2 hétig (!) tartott a brutális 39-40 fokos lázas időszak, aztán szinte egyik napról a másikra lettünk jobban, hála az égnek. :) a pöttyök azért voltak, mert erre a betegségre tilos az antibiotikum, mert tipikusan ilyen pöttyöket okoz. Rémeket láttam már, de hála az égnek visszakaptam a rosszcsontomat. :) :)
2014. dec. 13. 09:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök hogy nem lett más gond. sajnos ez alattomos betegség, nehéz felismerni. Mi most csípőizületi gyulladással küzdünk. Én is nagyon megijedtem, még most sem vagyok nyugodt 100%-ig, de remélem nálunk sem lesz nagyobb gond.
2014. dec. 13. 22:14
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, a doki is mondta, hogy ők maguk között ezt "becsapós betegség"-nek hívják, mert a kezdeti tünetek ugye csomó mindenre ráillenek... :-/ azt mondta, neki a pöttyöknél lett gyanús a dolog. Januárban még mennünk kell egy kontroll vérvételre, hogy a májfunkciói hogy állnak, mert azok elég gyatrák voltak a kórság miatt. :(

Drukkolok Nektek, hogy minél hamarabb meggyógyuljatok!!! :)

2014. dec. 13. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!