Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogyan kell kiszívni az orrát...

Hogyan kell kiszívni az orrát orrszívó porszívóval?

Figyelt kérdés
3 hónapos kisfiam orra levegővétel közben szörcsög. Fújok neki tengervizes orrspray-t, várok egy percet, majd az orrszívót bedugom az egyik lyukba. Nagyjából 10-20 mp után jön valami, de nekem nem orrváladéknak, sokkal inkább nyálnak tűnik, mintha azt szívnám át neki... Eközben Ő üvölt, néha köhög. Meddig tartsam ott az orrszívót, ameddig valami jön? Kb 3-3 percig szívom mindkét nyílást, de utána mintha még jobban szörcsögne. Alig tudom ez után megetetni. Nem jól csinálom?
2014. nov. 22. 09:42
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Oké, akkor azt mondjátok ne fogjam be neki?

-nem mintha lenne annyi kezem, hogy le tudjam fogni a gyereket, befogjam egy orrlyukát és tartsam a másikhoz a szívót-

2014. nov. 22. 10:31
 12/20 anonim ***** válasza:
Nekem orvos mondta, hogy fogjam be. A nagyobbik fiam sokat volt beteg, és úgy vettem észre, hogy úgy hatásosabb. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Ha fölé térdelsz, szabad mindkét kezed. 3-as voltam.
2014. nov. 22. 10:41
 13/20 A kérdező kommentje:
Hamarosan ébred és evés következik, úgyhogy tesztelem hogy lesz a legjobb. A lényeg, hogy gyorsan túlessünk rajta, hogy ne szenvedjen sokáig:)
2014. nov. 22. 11:04
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha meg mégsem jön belőle akkor az annyira hátul van hogy majd a kakival kijön.3 hós az én fiam is. Gyerekorvos mondta fújjam be neki aztán várjak vele 5 percet had oldodjon a cucc.
2014. nov. 22. 11:35
 15/20 A kérdező kommentje:
Nagyon nem akar kijönni, pedig hallom, hogy ott van. Annyira fáj neki az orrszívás, hogy a Halász Judit koncertet mikor beraktam, akkor odafordult és bámulta percekig csöndben :)
2014. nov. 22. 13:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Látom már lepontozták a fölé térdelést!:))))) Így mi elég hamar végzünk, a lepontozónak JÓ KÍNLÓDÁST!!!!
2014. nov. 22. 14:54
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én leülök a földre a combom közé fektetem. A két kezét bedugom a combom alá, így nem tud oda kapkodni.a fejét is a combom támasztja. Az egyik kezem így szabad, és sokkal előbb is végzünk mivel nem kell háborúzni a fiammal. Ha és egy éves nem szoktam befogni az orrát szívás közben, viszont sterimált használunk.
2014. nov. 22. 17:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Pedig a fölé térdelést szintén a gyerekorvos mondta, és meg is mutatta. Nem a gyerekre ülsz rá, hanem fölé térdelsz úgy, hogy a kezével nem tudja ellökni az orrszívót. A 20 hónapos lányom már - bömbölve ugyan - de önként odajön, és lefekszik az orrszíváshoz, aláveti magát a "procedúrának". Már rájött, hogy jobb lesz neki utána, és nem fáj,hanem csak kellemetlen. Ismerős 4 éves fia pedig egyenesen odaviszi az orrszívót az anyjának, és kéri, hogy szívja le az orrát. :-)
2014. nov. 22. 17:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Hú akkor szerencsés vagyok mert az én fiacskámnak hangja sincs. Mondom lehet annyira hátul vam hogy az csak kakival fog kijönni. Ne kínozd akkor szegényt fújd be neki és kész. Nem lesz baj.
2014. nov. 22. 19:56
 20/20 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszi újra.

Próbáltam a fölé térdelést, jó, hogy nem tud mocorogni, de szegény olyan tehetetlen volt, hogy csak elkeseredetten sírt és még azt a lehetőséget sem adom meg neki, hogy védekezzen. Lehet butaság, de inkább birkózok vele. Amúgy semmi nem jön ki még mindig.

2014. nov. 24. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!