Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Van most valami magas lázzal...

Van most valami magas lázzal járó vírus? Lassan egy hete küzdünk.

Figyelt kérdés
Múlt péntek este hányt és lázasodott be először a másfél éves fiam, kapott nurofent, szombaton délelőtt jól volt. Szombaton délután lázasan ébredt, ismét nurofen, megint jól lett. Vasárnap reggel remegve ébredt, hívtam az ügyeletet, annyit mondtak, hogy biztos láza lesz, kapjon nurofent... Oké, kapott, jobban lett. Hétfőn nem volt semmi baja, kedden éjszaka végig 39 fölötti láza volt, és hányt is, kúp, hűtőfürdő, szerda reggel hívtuk a gyerekorvost, ő azt mondta vírus, fenistil, calcimusc... Tegnap ugyanez, alig ment 39 fok alá a hőmérséklete, se a kúp, se a nurofen nem igazán segített. Ma korareggel megint az ügyeletet hívtam, ott azt mondták, hogy ilyen vírus van, törődjek bele, majd elmúlik a láz. Ma (lekopogom) reggel 6-kor adtam neki utoljára nurofent, azóta nem lázas, de nagyon nyűgös és csak sír és sír, illetve alszik, enni, inni nem nagyon akar. Mit tehetnék még?
2014. nov. 20. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Én bevinném vagy a kórházba vagy egy másik orvoshoz.. Azért ez már majdhogynem tartós.. Nem lennék nyugodt míg meg nem gyógyulna.
2014. nov. 20. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha nem akar inni, akkor az gond. Próbáld meg Nurofen adagolóval (inkább algoflex aplikátort javaslok, mert az 6ml-s ha jól emlékszem) itatni. Nagyon hosszú lesz, de muszáj. Az ügyeletről annyit, hogy simán rámondják a gyerekre látatlanba, hogy jól van az a gyerek, majd elmúlik. Nálunk ez volt, kórházba kerültünk, és majdnem infúzió lett a vége, csak mivel akkor voltunk 2 évesek, aligha tűrte volna meg, így kértem egy adagolót, és nyomtam a szájába a folyadékot, 2 óránkét 2dl-t, mert azt mondták, hogy ha másnap reggelig nem iszik meg egy liter folyadékot, akkor infúzió.
2014. nov. 20. 15:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Most van egy olyan vírus is , hogy afták lesznek a gyerek szájában és ezért nem akar enni, inni. Viszont az ivás nagyon fontos nehogy kiszáradjon.
2014. nov. 20. 15:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekünk is aftás vírus volt. Magas lázzal járt, alig tudtam levinni. Ahogy lement kb. fél óra és ismét 39 és fölötti láza volt. Nekünk mondjuk egy iszony nap volt ilyen és még egy hőemelkedős. Hányt is. Aztán én nézegettem a torkát tele lett fehér aftával, szinte mintha pók szőtte volna be a torkát, a nyelve, szájpadlása. Utána elkapta a nagyobb is és nála is ugyanúgy zajlott le. Amíg lázas volt nem voltak afták, tehát addig tartott a láz, amíg az ki nem jött. Ja és irtózatos torokfájdalma volt mind a kettő gyerkőcömnek. Lehet, hogy a tiédnek nehezebben jönnek ki az afták, illetve még pici. Nekem a kisebbik 4,5 éves a nagyobb 12 éves. Itasd és szerintem is mutasd meg orvosnak. Azért ez már sokáig elhúzódik. A torkába, ha tudsz pillants be milyen.
2014. nov. 20. 16:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok! A mai napot kb. végigaludta a gyerkőc, az előbb ébredt, szerencsére szomjasan. Kb. 2 dl-t ivott, és evett egy kevés főtt répát (ez a kedvence). 3 nap után végre vécézni is tudott, a hője 37,6, jobb színben van. Ijesztő volt ez a pár nap. :( Ha a későbbiekben nem iszik bevetem én is a fecskendőt, köszi a tippet! A torkát is megnézem majd!
2014. nov. 20. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!