Amikor nem adtak mindenre antibiotikumot, sokszor feleslegesen, mit írtak fel az orvosok a gyereknek? Egy torokfájás alkalmával
Szia!
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok első sorban. Csak annyi, hogy az én kislányom egy kisebb szünettel 1 hónapja beteg, most lesz két éves, és a doki hat féle gyógyszert írt fel, köztük augmentint. A kiscsaj taknyos, fáj a torka, volt 39,2 fokos láza két napig. Aztán lement a hörgőibe és hörghurtja van, most ezzel küzdök. Apukám 82 éves patológus, ő viccesen mondta, hogy amikor ő gyerek volt, mindent elkapott a szamárköhögéstől kezdve a skarláton át a torokgyíkig. És akkor csak kalmopyrin volt, meg hashajtó. :) De az akkori betegségekre most már van védőoltás, és mellettük annyi minden más masszív vírus, hogy arra még a kalmopyrin se lenne jó. Minden esetre én végig szedettem a gyerekkel az augmentint, de legközelebb ha ezt írja fel, elviszem másik dokihoz is, hogy erősítse meg az indoklást, hogy miért kell.
És most a válasz: mézes tea egy pár csepp citromlével, mind a kettőt csak miután kihűlt a tea, azután teszem bele. Hipp-es csipkebogyótea amúgy. dupla adag c-vitamin, és immunerősítő. Ezutóbbit nem tudom, hogy lehet-e 1 éves kor alatt adni, de talán létezik olyan is.
Jobbulást a picinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!