Fenistil cseppet lehet valamivel helyettesíteni?
2 hete ezt adom a 2 éves lányomnak, de nem segít, vizes orrfolyás, kevés köhögés. Már majdnem elmúlt neki, de aztán újra elkezdett folyni az orra.
Hársfavirág és kamilla teákat iszik.
Most nem az orvosi utasítás ellen kérdezek, csak kíváncsi vagyok, hogy más orvos mit ír fel.
Az én gyerekeim sose kaptak Fenistil cseppet náthára, köhögésre, egyszer kapott a nagyobbik fiam, de kiütésre.
Nálunk a Calcimusc a menő, ha nátha, köhögés vagy torokgyulladás van.
6 hónapos babám nemrég náthás volt, a doki csak Calcimuscot írt fel, persze orrszívás, Nasivin, Sterimar vagy sóoldatos orrcsepp.
amúgy a fenistilcseppben antihisztamin van, ha utána olvasol, az antihisztamin nem gyógyít (szerencsére nem is károsít) csak a TÜNETEKET FEDI EL.
önmagában annyit ér a fenistilcsepp ezek után, mint amikor a kávé a kanapéra ömlik, és te letakarod pokróccal :) attól még ott van.
homeopátiás szereket kell használni, vagy megvárni, hogy az orrfolyás, köhögés elmúljon magától. (mert most annyi vírus van az időjárás miatt, mint égen a csillag, már az a gyanús, ha most nem beteg egy gyerek, esküszöm) :)
pl:
de keress rá az allergiára a gugléban...
meg a náthára és a tünetekre.
jobbulást :)
ja,előző vagyok.
nekünk a bőrgyógyi írta fel a fenistil cseppet, allergiás ekcémára - ami persze nem az volt. mivel szerencsére elolvastam az összetevőket, nem adtam a gyereknek, így is meggyógyult.
nálunk takony, köhögés volt, köhögés eleinte kevés, takony első 3 napban híg, csorgós. pár nap múlva már elég nyúlós, és a köhögés is erősödött. ez egy vírus, mondta a dokink. mi babyloof balzsamot használtunk napi kétszer, illetve orrszívást és én azért adtam köptetőt is a gyereknek. 1 hét alatt jöttünk ebből ki.
Már kétszer voltunk orvosnál, és minden más rendben volt mindkétszer, úgyhogy tényleg csak sima megfázás. Elkezdtük a bölcsit, onnan szedte össze, mostmár én is meg vagyok fázva, úgyhogy szerintem nem allergia.
Az a baj a homeopátiásokkal, hogy nem szopogatja még el, így is érdemes adni?
A 4 évesemnek homeósokat szoktunk adni, és használ is, de ő már rendesen elszopogatja.
A calcimusc pénzkidobás, semmit nem ér. A Fenistilt pedig el kellene felejteni végre mert komoly mellékhatásai vannak és elég gyakoriak is. Ödémát, fulladást is okozhat. Agyrém, hogy köhögésre is felírják.
Ha antihisztaminra van szükség akkor vannak sokkal korszerűbb és nagyságrendekkel enyhébb mellékhatásokkal rendelkező készítmények is. Enyhe köhögésre és orrfolyásra ha meghűléses eredetű vagy akár ha vírus okozza, nem kell semmi. Hagyni kell, hogy dolgozzon az immunrendszer.
Sok folyadékot kell fogyasztani, az említett teák kiválóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!