A lányomnak, tavaly nyáron tüdőgyulladása volt, azóta, ha elkezd köhögni rögtön tüdőgyuszija lesz. Hogy lehetne kivédeni? Oviba jár és ott folyton elkap valamit. Nyáron mikor itthon volt 3 hónapig semmi baja nem volt.
Figyelt kérdés
2014. szept. 17. 08:39
1/5 anonim válasza:
Ez elég veszélyes betegség, szegényke. Gyermekorvos nem mondott semmit?
Esetleg sokkal több gyümölcsöt-zöldéget adj neki. Én sokáig ittam ősztől tavaszig minden nap csalánteát, nem voltam beteg. Pedig előtte minden évben mellhártyagyulladásom volt. Azt nem tudom, hogy ilyen kicsi gyereknek lehet-e adni, kérdezz rá inkább.
A kislányodat esetleg nem tudod megtanítani arra, hogy ha az oviban azt látja a másik gyeren, hogy folyik az orra, tüsszög, akkor abban az időben ne játszon vele? Nehéz ezt elérni, mert egy légtérben vannak és sok szülőt nem érdekli, hogy beteg a gyereke. Az enyém is állandóan így kap el mindenfélét. Én megkérdezném a dokit, valamint szólnék az óvónőnek is, hogy értesítsen, ha valakit betegen küldenek a szülők.
2/5 anonim válasza:
Gyerekeimnek szerencsére nem volt még tüdőgyulladásuk, de egy időben nagyon gyakran volt hörghurutjuk. Most az első köhögésnél vagy orrfolyásnál elkezdem nekik adni a Sinupret-et (gyógynövényes köptető és gyulladáscsökkentő), az utóbbi fél évben szerencsére megúsztunk minden komolyabb betegséget. Lányodnál még használhat valami immunerősítő szer is, orvos tud felírni, kúraszerűen lehet szedni már ovis gyereknek.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi
2014. szept. 17. 12:19
4/5 anonim válasza:
Még jó hogy oltják a gyerekeket pneumococcus ellen szart sem érnek ezek az oltások
5/5 A kérdező kommentje:
Hát igen, de ez inkább streptococcus szerintem!
2014. szept. 22. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!