9 hónapos babának köhögésre mit adhatok?
Több hete beteg a lányom, mandulagyulladást kapott, azt Ospen antibiotikummal kezeltem, probiotikumot még kap. Ahogy meggyógyult, náthás lett. Folyik az orra, van Sterimar orrcsepp ha szükséges. Cebion C-vitamin, Fenistil csepp, Hipp gyógynövényes tea (kamilla-hársfa-édeskömény-bodza). Kicsit épp kezdett helyre jönni, de ma reggelre nagyon köhög szegény. A fent említetteket doktornő írta, mert már háromszor voltunk.
Lehet adni ilyen kicsi babának sima hársfa teát? Használ? Vagy valami mást tudtok ajánlani? Ha lehet, akkor nem tömném gyógyszerekkel... De ha nincs más, elviszem orvoshoz.
Hogyan védekeztek a betegségek ellen ilyen időben?! Ezeket mind más gyerekektől kapta el, ilyenkor az anyának nem lenne kötelessége szólni, hogy beteg a gyereke és ne engedjem közel az enyémet?! Oké, bölcsiben is lesz ilyen, de arra még másfél évem van. Addig azért nem szeretném összeszedetni vele az összes gyerekbetegséget....
Spiropent vagy is a pontos neve. Nezh utana. Orrnyalkahartyara is van a babaknak, es kohogescsillapito. Nalunk bevalt nagyon. Ugyanezen megyunk at mi is.
Ajanlom meg a baby luf kenyocsot. Ejszakankent egy picit a hatara es nem kohog annyira. Megnyugtatja.
Az orraba azert naponta 2-3 alkalommal orrszivas utan fujhatnal nasivint is. Sokat hasznal ilyenkor. Es ajanlom a d vitamint is h adjad! Az fontos.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Sok mindent eszik már a lányom, de hagymát és mézet nem adtam neki. Viszont mi kipróbáljuk ezt a teát, jól hangzik. Babateába szerintem öntök egy picit a méz nélküli hagymateából.
A Nasivint és Baby Luuf-ot hallottam már, most néztem utána, hogy már használhatjuk. Fogok is venni. A Spiropentet megkérdezem a dokitól.
Az is logikus, hogy kicsit "lógassam a fejét".
Csomó mindent nem mondanak az orvosok, védőnők. Az anyukáktól szedem össze néha az infókat, csak sajnos nem igazán van kapcsolatom velük. Úgyhogy még egyszer köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!