Idojaras miatt lehet refluxra utalo jel?
Az időjárásnak ehhez semmi köze.
Időjárás változást megérezhet a gyerek, lehet rá érzékenyebb, de a viselkedése, a közérzete változhat meg tőle, a belső szerveinek a működése nem vagy nem lesz tőle beteg.
És az sem biztos, hogy refluxos, de persze lehet az is, bármikor ehetik esetleg túl magukat, bármikor lehet akár egy vírusos fertőzés, ami kicsit gyengíti a gyomrát, vagy mivel eleve a babáknak még nem olyan a gyomruk, mint később lesz majd, így az elején bármi lehet.
Vidd el majd orvoshoz, amikor tudod és majd ő megmondja, hogy mi okozhatja. Mert itt mi is csak találgatni tudunk.
Ja, az kimaradt, hogy a mi gyerekorvosunk a mi fiunkat is babakorában refluxosnak diagnosztizálta, pedig soha nem bukott, csak egyszer egy tanácsadás előtt nem sokkal lakott jól a fiunk és utána mentünk tanácsadásra, ott ugye a gyerekorvosunk forgatta, nyomkodta a hasát és egy nagyon pici tápszer visszajött neki. Ez kb. kicsit kevesebb, mint 1 órával történt az etetés után. Szerintem lehet nekem is visszajött volna.:) És erre azt mondta azt a gyerekorvosunk, hogy ez a gyerek refluxos!:) Míg más gyerekek rendszeresen buktak, mint az atom, ők még sem voltak azok, csak nem kötötték az orvos orrára, hogy mennyit bukik a gyerekük (a családban több gyerek született, így láttam a saját szememmel, hogy mennyit buktak azok a gyerekek, míg az enyém meg soha semmit).
Szóval mindegy, nem akartam én vitatkozni az orvossal, elvégre ő az orvos, nem én, így kaptunk speciális tápszert, amit szerencsére szeretett a fiunk. Viszont fél évesen közölte, hogy már nem írja ki. Hát, ha az én gyerekem pedig ő szerinte refluxos, akkor nem értem, hogy miért ne kaphatta volna tovább is???
Na, mindegy.
Szóval ez volt a mi tapasztalatunk.:)
A túrós hányás az a gyomorsavval együtt jön vissza! Próbáld ki hogy hordozóba teszed még akkor is amikor alszik ( a refluxnál is ezt tanácsolják) ha úgy jobban érzi magát akkor mindenképpen vidd orvoshoz!Tapasztalatból írom.
Milyen idő ként eszik?
De az időjárástól biztos hogy nincs köze! A fiamnak a refluxhoz hasonló tüneteket mutató betegsége van abból tudom hogy az időjárás nem befolyásol a hányásban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!