Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Csak az én gyerekem hányja ki...

Csak az én gyerekem hányja ki az antibiotikumot?

Figyelt kérdés
Az orvosok kétféle antibiotikumot ismernek: Augmentin és Zinnat (másfél éves gyereknek). A Zinnat-ot még én is kihánynám, de a fiam az Augmentin-t is azzonnal kiadja magából mindegy hogy evett-e előtte, és hogy mennyit. A gyerekorvos nem ad antibiotikumot injekcióban. Más hogyan oldja ezt meg? Mi most ott tartunk hogy a gyerek kórházban van a férjemmel (én itthon az 1 hónapos babával), és ott injekciózzák. Csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek?
2014. máj. 20. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:
az én gyerekem csak akkor hanyja ki,ha eroltetve adom be neki.ha tabletta,akkor tord össze,old fel pici vízben és pl. a nurofenes fecskendovel add be neki,úgy hogy a foga közt,oldalt tartsd,remélem érthető.nekünk így lemegy:)
2014. máj. 20. 14:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Én is nurofenes fecskendővel adom be, be is veszi, és mihelyt leér, kihányja az egészet. Pedig nem hányós, kizárólag ezt a gyógyszert hányja ki, ezen kívül még életében nem hányt.
2014. máj. 20. 14:41
 3/8 anonim ***** válasza:
A Zinnatot az én fiam is kihányta, úgyhogy az helyett mást kérek. Nem értem miért csak ezt a kettőt ismeri a dokitok, sok van még ezen kívül. Mi a három gyereknél már annyi fajtát kaptunk az évek alatt,hogy megszámolni se tudom. Mindig mást ad, attól is függ persze,hogy mi a baja. Próbáld meg valami folyadékban beadni neki, vagy ha megette adj neki mézet utána,hogy ne érezze az utóízét.
2014. máj. 20. 14:44
 4/8 anonim ***** válasza:

A Zinnaton nem csodálkozom, azt az én fiam is kihányta. Az Augmentintől pedig egyszer kimondottan piszkosul nagy hasmenése lett, pedig probiotikumot is rendszeresen kap ilyenkor.

De nálunk ilyenkor írtak másikat. A hatóanyag a lényeg és nem a gyógyszer, tehát ha ugyanolyan hatóanyag tartalmú gyógyszert írnak fel, csak másik nevű gyógyszert, akkor attól is rendbe jön a gyerek.

Aztán egyébként kicsit nagyobb lett a fiam, 3 és fél éves és amióta ovis, azóta sajnos volt részünk betegségben bőven, több fajta probléma is volt és kapott Augmentint is és Zinnatot is és ekkorának már nem hányta ki és nem is lett hasmenés.

Szóval lehet ehhez is meg kell "érni".:)

De amúgy van tényleg annyi fajta, múltkor mondta az orvosunk, hogy mi a gyerek baja, kapásból mondott 3 fajta antibiotikumot, hogy mit szeretnék neki adni, amit szívesen bevesz a gyerek és árban is megfelelő a számomra. Szóval ezen a kettőn kívül is van még másfajta antibiotikum.

2014. máj. 20. 15:07
 5/8 anonim ***** válasza:
A Zinnatot az én lányom is kihányta. Nekünk Ospent, vagy Erythrotropot szokott helyette írni. Ezeknek kellemesebb az ízük, simán beveszi.
2014. máj. 20. 15:45
 6/8 anonim ***** válasza:
tényleg igen széles az antibiotikumok választéka, az orovson múlik, mennyire veszi figyelembe a szülő kéréseit (illene neki!). A zinnat valóban szörnyen keserű, ráadásul egy másfél évesnek az adag sem kicsi. Mi pl meg tudtuk beszélni, h olyan gyógyszert adjon amit nem "ipari mennyiségben" kell szegény gyereknek lenyelni (fiam bármilyen édes szirupot, pl lázcsillapítót is, nemes egyszerűséggel kiköp), és adott olyan amiből napi egyszer kellett kiskanálnyit. Ezt azért sikerült belevarázsolnom a gyerekbe. Mostmár valszeg túl lesztek rajta, kivánom h hamar meggyógyuljon, de ha legközelebb hasonló helyzetbe kerültök, állj a sarkadra, nem igaz h csak ez a kétfajta gyógyszer hathat.
2014. máj. 20. 15:47
 7/8 anonim ***** válasza:

A lányom is ezt csinálta ennyi idősen, az összes fajtát kihányta. Azóta is, ha megundorodik valamitől, hány... A gyümölcsöket is utálja, attól is öklendezik, vele együtt az összes gyümölcsizű sziruptól...

A következő szezonban, majdnem 2,5 évesen már jobb volt a helyzet.

1,5 évesen ugyanez volt, nálunk is injekció lett a vége...

2014. máj. 20. 16:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz.
2014. máj. 20. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!