Egy évesnél egy négy napja tartó láz és hőemelkedés mitől lehet?
Eddig négy orvos látta, vizsgálatok negatívak, most kibújt egy fog, de maradt a nyavalya, rosszkedv, bágyadtság. Mi lehet ez?
Kedden kezdődött, voltunk Heim Pál sürgősségin, vér, vizelet, fül-orr-gége vizsgálat negatív, semmit nem találtak, de azóta is éjjelre belázasodik (kúp nem viszi le) napközben pedig hőemelkedése van.
tünet nincs a testhőemelkedésen és szerintem az ebből következő rossz kedélyállapoton kívül.
folyton anyatejezik, nem is nagyon akar most mást enni, inni, sok a pisi, kaki (ezért). éjjel rosszul alszik.
nem jött ki semmilyen pötty, kiütés se.
lehet ilyen hosszú ideig tartó lázzal járó fogzás?
volt olyan, akinek több napig tartó lázzal járt a fog kibújása?
amúgy fogzási egyéb tünetek nincsenek, nincs erős nyáladzás, rágcsálás, de láttam, hogy kibújt egy új fogacska.
köszönöm a segítséget előre is
hát ha a kórházban nem láttak semmit akkor ezt így elég nehéz megmondani...
nem tudom/nem hinném,hogy fogzás járhat ennyire tartós lázzal..
esetleg valami vírus?fiam sokszor volt "csak úgy" lázas pár napig,semmi tünet aztán elmúlt.
vagy nincs gyulladás?ez okozhat még lázat...
most megint voltunk gyerekorvosnál, ez nem a mi dokink (mert beteg) és immáron az ötödik orvos is megvizsgálta, de ő se látott semmit :)
remélem nem komoly, akármi is ez...
Azt tudni kell, hogy a vírusos megbetegedések nem járnak 3 napnál tovább tartó, azaz tartós lázzal.
Illetve azt nem írtad, hogy pontosan mennyi is az a láz. Mert ha max. 38,1-2 tized fok, akkor az még belefér simán a fogzásba is. Ha nagyon nehezen jön ki a fog, akkor az okozhat enyhébb lázat. Bár írod, hogy tünete ennek nem nagyon van. Amennyiben magasabb a láz, akkor ilyen tartós lázat baktérium szokott okozni.
És mi egy esetben jártunk így, hogy a fiam belázasodott és több, mint 3 napja már az volt, többször vizsgálták ez idő alatt, de senki semmit nem látott (nem volt náthás, nem köhögött, szóval tényleg a lázon kívül más tünet nem volt), mire az 5. nap megjelent, hogy mi is okozta a problémát. Az pedig a tüszős mandulagyulladás volt. Az 5. napot jöttek ki a tüszők a manduláján. Az első 4 nap senki semmit nem látott. Úgyhogy én 1-2 nap múlva újra megmutatnám a helyedben az orvosnak, amennyiben a láz nem múlik.
Nálunk ahogy megkapta a fiam az 5. nap az antibiotikumot, onnantól fogva a láz is lement.
péntek délutánra még a hőemelkedés is elmúlt, de azóta is nagyon nyűgös, sikítozós, sírós, folyton cicirekívánkozósak és alvásközben hánykolódósak a napok.
amúgy 37, 37,5, 38,5 hőmérsékletek váltakoztak, napszaktól és alvástól függően.
jön egy fog az igaz, de amikor 8 hónapos korában egyszerre hat foga bukkant elő, az nem okozott ennyire rossz dolgokat.
azért az érdekességek, játékok, gyerekek, játszótér, anyához bújás enyhítik a bánatot... remélem hamar túlleszünk ezen is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!