Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Gyógyszerek a gyereknek!...

Gyógyszerek a gyereknek! Olcsóbb megoldások?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kislányomnak egy nátha is akár 5000-7000 ft ba kerül,nagyon drága minden,egy-egy komolyabb betegségnél volt hogy több 10.000-et a patikában hagytunk.Szeretném összegyűjteni,hogy a méregdrága,reklámozott gyógyszerek,kiegészítők,közül melyek azok amikkel helyettesíteni lehet,amik olcsóbbak.Hátha ezzel segítünk egymásnak!

2014. ápr. 17. 17:17
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
az ötleted jó lehet, de ezt inkább valami baba-mama fórumon kezdeményezd
2014. ápr. 17. 17:21
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
Nátha ra minek gyogyszer?
2014. ápr. 17. 17:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Náthára nem kell gyógyszer,viszont kellhet c-vitamin,orrcsepp,ilyesmik,ha van gyereked gondolom nem kell magyaráznom,és ne offold kötekedéssel a kérdésemet.köszi
2014. ápr. 17. 17:29
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Ezt nem tudom, mennyire lehet így összegyűjteni, de leírom én mit használok, hátha segít.

Sterimar helyett gyógyszertári sóoldatot, ami 2-300ft ampullában van, azt szoktam kis szemcseppes vagy hasonló üvegbe önteni és azzal cseppentek. Ugyanaz a hatás. Sima náthára fenistil cseppet kap ami 1000ft illetve sinupretet ami szintén 1000ft körül van. Ha köhög, akkor ambroxol vagy mucopront, 900-1000ft. Cebion c-vitamin 1200ft, de egyiket sem használjuk el csak 2-3 nátha alatt. Ha antibiot kell ospamoxot szokott kapni ami 5-600ft.

2014. ápr. 17. 17:31
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Gyümölcsöt es zöldséget adok neki, nem vitamin tablettát es orr cseppet sem használunk, hanem gozolunk helyette.
2014. ápr. 17. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:

Én C-vitamint aszkorbin por formájában veszem, én is azt szedem és a lányomnak is olyat adok mostmár, előtte Cebiont kapott ő is, de annak nagyon alacsony a c-vitamin tartalma, és gyakorlatilag ugyanaz, csak a cebionban van segédanyag, glicerin és víz. Dm-ben szoktam venni, kis tégely, 100 g, ami 100 db 1000 mg-os tablettának felelne meg, van hozzá adagoló kanálka, 120 mg-ot mér ki kb. Azt hiszem 700 ft körül volt.

Sterimar helyett pedig most szintén a DM sajátmárkás tengervizes spray-t vettem, nem látok hatásban különbséget, úgyhogy legközelebb is ezt fogok. Ebből lehet többfélét is kapni, nekünk még a natur verzió van, mert kicsi még a lányom, 2 éves. De ha legközelebb megfázunk mi is, és elfogynak az itthoni készletek én magam is ki fogom próbálni valamelyiket (láttam eukaliptuszos orrspray verziót is), mert egyébként is nagyon elégedett vagyok a termékeikkel.

Köhögésre nálunk is Ambroxol megy, az nem drága. És én illóolajat szoktam még párologtatni, eukaliptusz és citromolaj. 800 ft körüliek, de sokáig elég...

2014. ápr. 17. 18:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Jah, az lemaradt, hogy a DM orrspray kb harmadannyiba kerül, mint a sterimar...
2014. ápr. 17. 18:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Miért nem mondod a patikában, hogy a legolcsóbb olyan szert kéred, aminek az a hatóanyaga, amit a doki felírt?
2014. ápr. 17. 18:47
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

Gondolom azert, utolso, mert az orvosok tobbsege nem jeloli be a "helyettesitheto" pontot igy a patikus nem adhat ki mast, csak amit az orvos felirt.

En kulfoldon elek, itt nem kell fizetni az orvos alltal felirt gyogyszerert -kivetel a fogamzasgatlo tabletta, de 21 ev alatt az is ingyenes- benne van a biztositasban. A gyogyszeresznek mindig az adott hatoanyagot tartalmazo legolcsobb gyogyszert kell kiadnia. De itt mondjuk a gyogyszertaros felhivja a figyelmet arra is, ha egy nem receptkoteles szernek van azonos hatoanyagu, de olcsobb valtozata.

2014. ápr. 17. 19:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) jöhetnek még!
2014. ápr. 17. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!