Gyógyszerek a gyereknek! Olcsóbb megoldások?
Sziasztok!
Kislányomnak egy nátha is akár 5000-7000 ft ba kerül,nagyon drága minden,egy-egy komolyabb betegségnél volt hogy több 10.000-et a patikában hagytunk.Szeretném összegyűjteni,hogy a méregdrága,reklámozott gyógyszerek,kiegészítők,közül melyek azok amikkel helyettesíteni lehet,amik olcsóbbak.Hátha ezzel segítünk egymásnak!
Ezt nem tudom, mennyire lehet így összegyűjteni, de leírom én mit használok, hátha segít.
Sterimar helyett gyógyszertári sóoldatot, ami 2-300ft ampullában van, azt szoktam kis szemcseppes vagy hasonló üvegbe önteni és azzal cseppentek. Ugyanaz a hatás. Sima náthára fenistil cseppet kap ami 1000ft illetve sinupretet ami szintén 1000ft körül van. Ha köhög, akkor ambroxol vagy mucopront, 900-1000ft. Cebion c-vitamin 1200ft, de egyiket sem használjuk el csak 2-3 nátha alatt. Ha antibiot kell ospamoxot szokott kapni ami 5-600ft.
Én C-vitamint aszkorbin por formájában veszem, én is azt szedem és a lányomnak is olyat adok mostmár, előtte Cebiont kapott ő is, de annak nagyon alacsony a c-vitamin tartalma, és gyakorlatilag ugyanaz, csak a cebionban van segédanyag, glicerin és víz. Dm-ben szoktam venni, kis tégely, 100 g, ami 100 db 1000 mg-os tablettának felelne meg, van hozzá adagoló kanálka, 120 mg-ot mér ki kb. Azt hiszem 700 ft körül volt.
Sterimar helyett pedig most szintén a DM sajátmárkás tengervizes spray-t vettem, nem látok hatásban különbséget, úgyhogy legközelebb is ezt fogok. Ebből lehet többfélét is kapni, nekünk még a natur verzió van, mert kicsi még a lányom, 2 éves. De ha legközelebb megfázunk mi is, és elfogynak az itthoni készletek én magam is ki fogom próbálni valamelyiket (láttam eukaliptuszos orrspray verziót is), mert egyébként is nagyon elégedett vagyok a termékeikkel.
Köhögésre nálunk is Ambroxol megy, az nem drága. És én illóolajat szoktam még párologtatni, eukaliptusz és citromolaj. 800 ft körüliek, de sokáig elég...
Gondolom azert, utolso, mert az orvosok tobbsege nem jeloli be a "helyettesitheto" pontot igy a patikus nem adhat ki mast, csak amit az orvos felirt.
En kulfoldon elek, itt nem kell fizetni az orvos alltal felirt gyogyszerert -kivetel a fogamzasgatlo tabletta, de 21 ev alatt az is ingyenes- benne van a biztositasban. A gyogyszeresznek mindig az adott hatoanyagot tartalmazo legolcsobb gyogyszert kell kiadnia. De itt mondjuk a gyogyszertaros felhivja a figyelmet arra is, ha egy nem receptkoteles szernek van azonos hatoanyagu, de olcsobb valtozata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!