Hasmenéses babámnak adhatok Actimelt?
Figyelt kérdés
2014. márc. 2. 08:50
1/8 anonim 

válasza:

Tejtermék nem igazán ajánlott hasmenésnél, az actimel pont, hogy kicsit meghajtja az embert, szól én nem adnék! Amúgy ha még láza is van/lesz a hasmenés mellé akkor főleg tilos a tejtermék. És úgy egyébként mennyi idős a baba? Folyadék, elsősorban tea és ásványvíz, keksz, reszelt alma , krumpli amit érdemes adni.
2/8 anonim 

válasza:

Mennyi idős, mit mondott az orvos, be van e vezetve mar a tejtermék.....
3/8 anonim 

válasza:

Betegségek idején, különösen hasmenéskor a tejtermék nem ajánlott.
5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
Amugy már nem olyan picike, 2 éves. Neten olvastam, hogy esetleg jó lehet a probiotikumok miatt és elvileg tejcukort sem tartalmaz. Biztos ami biztos nem adok.
2014. márc. 2. 11:59
6/8 anonim 

válasza:

Inkább adj neki gyógyszertári probiotikumot Sok van már, lehet válogatni). Ha túl vagytok a nehezén, és normalizálódott a kaki is, meg a pocak is, akkor pár napig napi egy kefír jót tesz. Én is ezt szoktam.
7/8 anonim 

válasza:

Tejterméket szerintem nem és puffasztó dolgokat sem.
8/8 anonim 

válasza:

A tej, így a tejtermékben lévő tej fokozza a hasmenést, így az ilyenkor kerülendő!
Helyette van a gyerekeknek is szedhető probiotikum, pl. Normaflore, Lactív és társai, ami helyreállítja a bélflóra egyensúlyát és nem fokozza a hasmenést.
Sőt, egy joghurtban nincs is annyi jótékony baktérium, amennyit egy hasmenéses betegség idején pótolni kéne. Szóval mindenképpen probiotikum!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!