Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Baja lehet a gyógyszertől,...

Baja lehet a gyógyszertől, amit még nem is kaphatna?

Figyelt kérdés
4,5 hónapos kislányomnak asztmás hörghurutja van, teofillines kúpot kapott. A betegtájékoztatóján az van, hogy 6 hónapos kor alatt nem adható. Beadtam neki, mert gondoltam én, hogy az orvos azért csak jobban tudja, de nagyon félek. Most sikerült elaltatnom, teljesen fel volt pörögve, nem akart aludni.
2014. febr. 24. 22:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, az orvos jobban tudja. Jobbulást!
2014. febr. 24. 22:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Én felhívnám az ügyletet, és rákérdeznék...nem mondom, hogy ne bízz a dokidban, de több ember többet tud...és ráadásul megnyugtatnak, és fogsz tudni aludni, mert gondolom azt tervezed, hogy virrasztas mellette..?? :)
2014. febr. 24. 22:45
 3/9 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok,

megnéztem, ez az? :

Suppositorium theophyllini 20 mg

és a 20mg-os változata 3 hónapos kortól a 30mg-os 1 éves kortól van.

vagy Ti vmi mást kaptatok volna?

2014. febr. 24. 22:49
 4/9 A kérdező kommentje:

Ezt kaptuk, 30 mg-os változatban.

2 orvos látta már, mert tegnap az ügyeleten írták fel neki, ma pedig a saját gyermekorvosunk látta. Nem vagyok nyugodt.

2014. febr. 24. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:

húha...hát én is betojnék...hívd fel az ügyletet sztem, kérdezz rá.....tök mindegy hol laktok, én ezt szoktam hívni, asszem ez az haeim Pál, de tök segítőkésze mndig:

264-33-14

2014. febr. 24. 23:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha súlyos a helyzet, akkor adják ezt a gyógyszert, bármekkora is a baba. Azért kíváncsi vagyok, mit mondtak az ügyeleten. Felhívtad végül?
2014. febr. 24. 23:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Most látom, hogy ti az egyéves kortól valót kaptátok... Egy egész kúpot kellett adnod? Így már én is azt mondom, hogy ügyelet mindenképpen. :(
2014. febr. 24. 23:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Nalunk a ferjem mindig nyugodt szivvel adott a gyereknek olyan gyogyszert is, ha szukseges volt, amit kora szerint nem kaphatna. A babad 4,5 honapos, a begtajekoztaton 6 hinapos kor van, de a szakmai eloiratot gondolom nem olvastad. Az en lanyom pl. Mindig acct kap, 9 honaposan es 14 honaposan is adtuk neki a ferjem tanacsara, pedig 2 eves kortol alkalmazhato tajekoztato szerint. A gyerekorvosunk is nagyon helyeselt, olyan orvost meg nem szivesen kerdeznek, aki begtajekoztatobol informalodik, ez nem igy mukodik... sokan lattak a lanyod, sok orvos, de a gyk-n valaszolok a hitelesebbek neked...? Nem akarlak bantani, tudom milyen aggodni, de gondold at picit, hogy leirod, hany orvosnal fordultatok meg, es utana az itteni valaszokban keresel megnyugvast...? Nem ugy megy egyebkent, hogy 6 het mulva mar erett ra, hogy kapja, ma meg nem.
2014. febr. 25. 07:58
 9/9 A kérdező kommentje:

2*1-et írtak fel neki, és mint mondtam, beadtam neki a kúpot, jobban is lett tőle.

Van egy nagyon jó gyógyszerész ismerősöm, neki írtam este, mert nem hagyott nyugodni a dolog. Ő azt mondta, hogy ugyan csak 6 hónapos kortól ajánlott a 30 mg-os, de mivel a babám nagy súlyú, (több, mint 7 kiló) valószínűleg ezért kapta ezt és nem a kisebbet. Az ügyeletes egyébként tényleg kérdezte a súlyát mielőtt felírta a gyógyszert.

2014. febr. 25. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!