Mi miatt lázasodnak be a babák oltás után, mi megy végbe ilyenkor pontosan? A legyengített vírus okozhatja?
Azt értem, de hogyan lehet ezt konkrétabban elképzelni?
Tudod, mint az egyszer volt hol nem volt, volt egyszer az életben...
:D
1. típusú oltásnál nagyon egyszerű (ilyen az MMR pl.): az oltóanyag élő, legyengített kórokozókat tartalmaz, amelyek a szervezetbe jutva gyakorlatilag enyhébb formában idézik elő a betegséget, ezzel immunizálnak.
2. típusnál az oltóanyag elölt kórokozók által immunizál, ilyenkor ritkább a láz, de érzékenyebb gyermekeknél emellett is előfordul.
HOgy mi a folyamat pontosan...?
A B-limfocitákból (fehérvérsejtekből) az antigén (esetedben az oltóanyag) hatására plazmasejtek képződnek a behatoló (baci) ellen, és egy csak rá jellemző, rá specifikus ellenanyagot képeznek. Ezeket az antitesteket hívjuk immunglobulinnak, „Ig” valaminek (van IgG, IgA, IgM, stb. ez már nem ide tartozik). Ezt a folyamatot indítja be kontrollált keretek között az oltás.
AAAAAnyira köszönöm, ez tényleg olyan volt, amit meg lehet érteni.
:)
Igen tudod kisfiam és ezek az oltóanyagok ölik meg az embereket pár év pár tíz év mulva !!
Ez a lassu népirtás de mjad ezt szebben elmondják az iskolában!!
Bocsi de ez az igazság
Oké vettem elolvastam a cikket!!
De viszont akkor más , két napja fuldoklik a 18 hónapos lányunk és semmi nem hat rá ,adtunk neki ,Ambroxolt ,Calcimuscot kell adnunk ,akkor c vit, estére Sinecod csepp és ugyan ugy köhög
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!