Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Milyen szövődmények lehetnek,...

Milyen szövődmények lehetnek, ha egy óvodást bevisznek közösségbe hurutos köhögéssel, sárgás orrváladékkal?

Figyelt kérdés

Láza nincs.Szüleinek dolgozni kell. reggel este adnak neki kanalast.Orrspray, orrszívás.

Talán napközben fújatják vele az óvónők az orrát, mert a gyerkőc nem igazán szól, hogy ki kellene fújni.

2013. dec. 2. 08:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Pl. körbefertőzi a többi gyereket, akik szüleinek ugyanúgy dolgozni kellene.
2013. dec. 2. 08:13
 2/7 anonim ***** válasza:
27%

Az óvónőnek kellene legyen annyi esze, hogy hazaküldi a gyereket azzal aki ilyen betegen behozta.

A gyereket sem lehet csak úgy- hiába óvodás- lepasszolni, mert dolgozni kell.

Persze, h dolgozni kell, de mikor gyermeket szült, arra nem gondolt, hogy lesznek ilyen esetek is? Nem értem.

2013. dec. 2. 08:16
 3/7 anonim ***** válasza:
"Szövődménye" főleg az lesz, hogy elkapják a többiek is, aztán mire az egyik kigyógyulna, visszakapja a másiktól és így több hétig jár körbe a takonykór. Az lehet még, hogy az ovónők nem fognak tudni annyira figyelni rá, hogy kifújja az orrát, mint a szülő otthon, így esetleg nagyobb esélye lehet mondjuk egy arcüreggyulladásnak.
2013. dec. 2. 08:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Anyuka szerint sokan viszik így be a gyerekeket. Az övé is álandóan elkapta/elkapja. Minden hónapban beteg volt.... Eddig otthon volt ő is munkanélkülin, így megtehette, hogy otthon fogja, de most kénytelen dolgozni, örül, hogy akadt munkahely vagy mehetnek az utcára.
2013. dec. 2. 08:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Én egyfelől megértem, hogy fontos a munkahely, viszont az nagyon nem tolerálom, hogy az én gyerekemet összefertőzik, ami miatt nekem is otthon kell maradnom, és megvenni a gyógyszereket, immunerősítőket egy rakás pénzért.

A kruppos, asztmás gyerekeknél meg kiváltképp nem mindegy, hogy miket szednek össze egy ilyen gyerektől.

Mondjuk azon is csodálkozom, hogy adnak erre egészséges igazolást, meg,hogy átveszik az óvónők.

2013. dec. 2. 08:58
 6/7 anonim ***** válasza:

A sárgás orrváladék bakteriális fertőzést jelent, nagyon nem okos dolog közösségbe vinni.

Az óvónő ha észreveszi, joggal hazaküldheti a gyereket, vagy eleve reggel nem is engedi, hogy otthagyja a szülő.

Sajnos nagyon sokan csinálják azt, hogy reggel begyógyszerezik a gyereket, hogy ne vegye észre a pedagógus, hogy beteg, persze csak kiderül, mert a gyerek kóvályog egész nap.

Így megy át az egész csoporton minden fertőzés, mert sok szülő így gondolkozik, hogy ha más is beviszi betegen a gyerekét, ő se hagyja otthon.

Ez nagyon nagy felelőtlenség!

2013. dec. 2. 09:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Az baj, ha magától nem fújja ki az orrát, mivel az óvónőknek valószínűleg nincs ideje arra, hogy ezzel foglalkozzanak. Ha már a szövődményekről kérdeztél: mivel nem fújja az orrát könnyen vezethet arcüreg gyulladáshoz, rámehet a fülére. A gyakori fülgyulladás pedig halláskárosodást okozhat. Ha nem fekszi kellően a betegséget keletkezhet baktérium góc a szervezetében, ami miatt folyton visszaesik, és előbb-utóbb ki kell műteni. Akkor még a köhögésről nem is volt szó...
2013. dec. 2. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!