Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mi okoz ekcémát a babáknál?...

Mi okoz ekcémát a babáknál? Mivel érdemes kezelni?

Figyelt kérdés
Kisfiam mellkasán és lábán van két folt, a védőnő is azt mondta, hogy ekcéma. Nem tudom, hogy ezt az apukájától örökölte-e (neki is kijön néha), vagy én ettem valami olyat, ami kiválthatta nála? (5 hós, még szoptatom) Sucocremmel kenegetem, de nem igazán javul, sőt, a nyakán is kezd kijönni. A védőnő a fürdetőkrémet javasolta hígítva, hogy azzal kenjem, de attól sem lett szebb, sőt, a mellkasán nőtt is a folt. Valami tipp?

2013. okt. 29. 09:24
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
-bocs, szóval Sudocrem, elírtam
2013. okt. 29. 09:25
 2/11 anonim ***** válasza:
Egyetlen hasznos dolog, amit tehetsz, elviszed a körzeti orvoshoz megmutatni! Ő tud rá írni gyógyszertári keverésű krémet, vagy ha úgy látja jónak, tovább küld a bőrgyógyászhoz. Én csak úgy nem kenegetném a fürdetőkrémmel, de fürdetni mindenképp csak azzal. És nem kell minden nap fürdetni, mert nagyon a víz is borzalmasan szárít. Most, hogy vége a nyárnak, nem fog állandóan izzadni, ő még piszkos sem lesz, mert nem rohangál az utcán, úgyhogy nyugodtan fürdetheted 2 naponta. A fenekét úgyis rendszeresen törli az ember, a kezét-száját is megmosod, ha maszatos, szóval ez bőven elég tisztálkodás neki.
2013. okt. 29. 09:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Bocs, a fogalmazási hibákért, sietve írtam :)
2013. okt. 29. 09:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A Sudocrem szárít, azzal nem fog javulni, sőt.

Napi több alkalommal (pl. minden pelenkázáskor) érdemes bekenni akár testápolóval, akár kipróbálhatsz különféle ekcémára való krémeket.

Nagyon jó pl. a shea vaj, vagy a Sanatopic testápoló.

Érdemes elgondolkozni, nem történt-e változás az életében (új mosószer, új anyagú ruha, stressz, étel stb.)

Nagyon sok esetben sose derül ki mitől jött ki az ekcéma.

A lányom szintén 5 hónapos volt mikor először jelentkezett nála, neki a térd-, könyökhajlatában, bokáján, hasán volt elég sok.

Most 11 hónapos, már 3 hónapja semmi nincs rajta.

Voltunk bőrgyógyásznál is, mégsem tudom a mai napig, hogy mitől jött elő.

Amúgy ha a családban valaki allergiás, ekcémás, akkor arra is nagy az esély, hogy tőle örökölte a hajlamot.

2013. okt. 29. 09:32
 5/11 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak is van, egész pici kora óta, hol több, hol kevesebb. Eleinte a testápolótól eltűnt. Most a 4 helyett csak 2 folt van a karján, egy 2 forintos és egy 5 forintos méretű. Zsíros testápolóval kend, esetleg körömvirág krém. Télen jobban előjön, mint nyáron, mert szárazabb a levegő is. A Sanatopic krémet már én is olvastam, de még nem próbáltuk. Annyira nem zavaró a dolog, mert nem viszket neki, a gyerekorvos sem különösebben foglalkozott vele eddig.
2013. okt. 29. 09:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek! Ezt a Sanatopic-ot ki fogom próbálni, hátha segít. A Sudocrem-et pedig azért használtam, mert a csomagolásán az van, hogy ekcémás bőrre is jó... De ezek szerint mégsem. Az zavar még, hogy néha a gyerkőc a fejét is vakarja, a haját húzkodja, de azt nem látom foltosnak, sem pedig koszmósnak, mossuk a haját rendszeresen, és mégis csinálja... Lehet, hogy tényleg viszket neki?
2013. okt. 29. 09:52
 7/11 anonim ***** válasza:

Sudocream, és egyéb popsikrém nem jó rá, sőt, azok pont az nedvességet (pisi, stb.) hivatottak távol tartani a bőrtől, tehát szárítanak!

Lányomnak is volt/néha még van is. Hidegre rosszabbodik sajnos..

Gyógyszertári fürdetőt használtunk, és utána a száraz, piros részekre vastagon a "Libero krém extra száraz bőrre"(nem a Libero testápoló, az nem volt jó rá!..amúgy kipróbáltunk mindenféle bazidrága kencéket, meg fürdetőket, egyik se volt jó..:-(

ja, és most már váltottunk a fürdetőt lecseréltük kecskevajas szappanra, az nem szárít..:-)

2013. nov. 3. 14:19
 8/11 anonim ***** válasza:

ez az a krém, nem is drága, és nagyon jó, próbáljátok ki, ilatmentes is, ha nem válik be, akkor max. magadra kened, de sztem jó lesz:

[link]

2013. nov. 3. 14:20
 9/11 anonim ***** válasza:
ja, és olvasom, hogy viszket neki a feje..de minek mosod neki? 5 hós, hát még nem nagyon kell...de a Sanatopic elég jó erre is, és csak simán a vízzel mosd le neki...lehet az is ekcémás, csak még nem olyan látványos, és száraz, akkor biztos viszket szegénynek...ne mosd túl gyakran...
2013. nov. 3. 14:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Psorioderm krém és a sheavaj jó lehet, de inkább csak ha száraz, viszketős a bőre, a kiütéseket nálunk csak a szteroidos krémek mulasztották el. Bőrgyógyász tud olyat felírni, amelyik nem túl erős (kevert), nekünk Advantanos van. 2 éves kora után írnak fel nem szteroidosat.

Én a fürdetéshez most holt-tengeri fürdősót használok, és nagyon szép puha lett tőle a kisfiam bőre, és ami fontos, fürdés közben és után nem vakarózik, ami nálunk nagy dolog! Neki testszerte vannak kiütései már pici baba kora óta, most másfél éves.

Nekünk is mondták, hogy ne fürdessük minden nap, de egy kisgyereknek, aki hozzászokott a napirendjéhez és imád fürdeni, nem lehet elmagyarázni, hogy ma nem fürdünk, ma meg igen... Vacsora után már indul a fürdőszobába, és iszonyat hiszti van, ha nincs fürdés... A haját kéthetente mosom, a sima fürdővizével (egy ideig Lipikar fürdetőt is használtunk).

2014. márc. 5. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!