Antibiotikumot bele lehet keverni ételbe vagy italba?
Figyelt kérdés
3 éves kisfiam nem akarja megenni!Fecskendőbe szívom de szájzár,ordítás,és öklendezés van tőle ha bemegy!Pedig csak 2x kellene ennie!Tudtam hogy ez lesz mert semmilyen gyógyszert nem bírok neki beadni csak a kúpot!Belekeverhetem valamibe?Az ügyeleten az orvos azt mondta nem kéne,de ha iszik rá nem ugyanaz?2013. okt. 26. 18:17
1/8 anonim válasza:
Nem ugyanaz. Egyrészt tudja, hogy benne van mert érzi, másrészt pedig könnyen megutáltatod vele azt az ételt. Na meg mi a garancia, hogy meg is eszi a teljes adagot. Egyik gyerek sem szereti a gyógyszert, de a muszáj nagy úr. Enyém is 3 éves, el szoktam neki magyarázni, hogy be kell venni és meggyógyul. Ha így se akarja, akkor szoktam neki mondani, hogy kaphat utána egy szem cukrot vagy bármit amit szeret, jutalomként. Nagy ritkán így sem megy, akkor pedig közlöm vele, hogy akkor nekem kell beadni. Erre inkább beveszi, mert nem szereti ha a szájába öntöm. Ha másképp nem megy lefogod, a szájába öntöd. Mást nem tudsz tenni, ha semmi nem válik be. Bevenni muszáj, az ő érdeke.
2/8 anonim válasza:
Inkább keverd bele ételbe mint, hogy egyáltalán nem vegye be a gyógyszert, én legalább is így gondolom. Tejtermékbe ne keverd, de másba mehet. ÉS csak kevés ételbe (2-3 kanálnyiba) , hogy biztosan megegye az egészet. Inni valóba szintén keverheted. Én gyerekeim mindig így veszik be és még soha nem mondta az orvos, hogy ezt nem lehetne, sőt ő tanácsolja mindig.
3/8 anonim válasza:
Az én gyerekem két évesen csinált így, én felajánlottam neki jutalmat ha megissza a gyógyszert csoki stb. amit szeret, de elmondtam neki hogyha nem issza meg akkor kúpot kap amit nagyon nem akart így szépen megitta. A dokitól mindig jó ízű antibiotikumot kérünk, mert a zinat-ot pl. kihányja. Max. egy pici teába gyümölcslébe keverném bele annyiba amennyit egyszerre megiszik.
4/8 anonim válasza:
Zinnat nálunk is nagy kedvenc :( de tényleg vacak íze van. De pl a leírásában benne van, hogy gyümölcslébe keverhető. Nem tudom a te fiadnak mit adtak, a leírásában nincs semmi? Nálunk jelenleg úgy megy, hogy vizespohár a kezébe, egyik pillanatban bekapja a gyógyszer, a másikban iszik rá. 3,5 éves, szintén fiú.
5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos a "zsarolás" nem jön be,nagyon makacs már mindent bevetettünk,kipróbáltuk szépen,elmagyaráztuk de nem megy!Aktil duot kapott!Az ügyeleten írták fel és egy mogorva doki volt rám se nézett,megkérdeztem belekeverhetem-e valamibe mert kihányja azt mondta nem,fecskendő és nyomjam be!
2013. okt. 26. 20:21
6/8 anonim válasza:
2 vagyok: én soha nem erőszakoltam bele a gyerekbe a gyógyszert, igaz olyan nagy problémáink nem is voltak.
- 3 éves gyerekbe ha beleerőszakolod akkor képes és kihányja
- utálni fog és egy életre utálni fogja az összes gyógyszert és még nehezebb lesz neki beadni
Ez az én privát véleményem, én vagy meg beszélem a gyerekkel, hogy miért kell bevenni és ha jó ízű be is veszi, ha rossz ízű akkor mézbe, lekvárba, szörpibe, májkrémbe, pár kanál főzelékbe, gyümölcspépbe bele keverem.
7/8 A kérdező kommentje:
Igen a bele erőszakolást akarom elkerülni azzal hogy belerejtem valamibe!Holnap kipróbáljuk üdítőbe és hétfőn megkérdezem a dokit hogy jó-e így!
2013. okt. 26. 21:22
8/8 anonim válasza:
én italba tettem, fecskendő nekem nem vált be. Nekem megitta mindkettő és utána a restoret is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!