Ki számít súlyos asztmásnak? 5 féle gyógyszer és megvonják a közgyógyot, hogy van ez?
Nekem tüdőasztmám van 8 hónapos korom óta. kapom a közgyógyot, ingyen gyógyszerek, 90% os utazási. Azt hallottam minden asztmástól meg akarják ezeket vonni..nem tudom mi igaz belőle.
Egy ismerősöm még 13 éves, alig van tünete, szinte semmi, azt hiszem idén vonták meg tőle a közgyógyot, emelt családit, kedvezmnyes utazási kártyát és minden egyéb támogatást.
Míg neki nem kellett max. 1 féle gyógyszer szednie, Nekem felírtak évről évre minden félét hogy használjon, végül egyik sem vált be, tavaly be akartak fektetni, de a lányom miatt nem vállaltam, így most írtak fel 4 vagy 5 fajta gyógyszer, amit nem is kell mondanom, alig ha ér valamit...Vélemnyem szerint minden asztma súlyos! És nem szabadna ilyen félvállról venni az orvosoknak.
Első azért akinek semmi tünete annak miért adnák.
Azért vonják meg mert az emberek a gyerek 9 éves koráig felvették a gyest emelt családit kb 50 ezer plusz havonta és 50%-ka ki sem váltotta a gyerek gyógyszerét. Na most aki annyira beteg, hogy nem is kell neki gyógyszer annak minek a plusz pénz?
Az kapja aki tényleg beteg.
Nem azt írtam hogy adják meg annak is a kedvezményeket, akinek alig van tünet vagy épp nincs.Az ismerősöm esetében egyetértek a megvonással, hisz nem voltak rászorulva.
De ők is bármikor kaphatnak egy erős asztmás rohamot. Nekem csak 2 gyógyszerem 20 Ezer ft felett lenne ha nem lenne támogatásom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!