Gyógyszer beadás, Ospen?
Kisfiamnak (21 hónapos) tüszős mandula gyulladása lett, és Ospent kapott, amire az van írva, hogy 3-szor kell kapnia 24 óra alatt, 8 óránként. Ilyenkor ugye az egyik éjszakára esik, és olyankor nem eszik semmit. Szerintetek ez nem gond? Nem fogja megterhelni a gyomrát? Mondjuk még szopizik, de ilyenkor sokszor öklendezik, néha hány is, az első adagot is kihányta :(. Nagyon nehéz neki beadni a gyógyszert, mert ellenkezik, aztán meg öklendezik tőle, sajna szopizni sem tud ilyenkor, mert ahogy bekapja, azonnal öklendezni kezd.
A Cataflam csepp beadása is kész horror (bár az az előbb egész jól sikerült), ráadásul azt evés közben kell.
Nálatok is ilyen nehezen mennek ezek a dolgok? Vagy van esetleg valakinek valami jó módszere erre?
Eddig még nem nagyon volt beteg, így néhány Nurofenen kívül még nem kellett neki adni semmit, de most úgy érzem, néha kifog rajtam ez a feladat :).
Rengeteg kínlódás után rájöttünk a tuti módszerre. :-) A rendkívül akaratos három éves gyerekem sajnos évekre rendszeres gyógyszerszedésre kényszerül. Nagyon rossz ízű, mentolos-ánizsos-édes löttyből kell napi kétszer 4 ml-t beadni neki. Nagyon fontos a mennyiség, ezért TILOS BÁRMIBE KEVERNI. Másfél hónapig nem volt semmi gond, aztán egyszer csak megmakacsolta magát. Napi kétszer fél óra könyörgés volt az ára a beadásnak, már teljesen kikészültünk. AKármit ígérhettünk, nem érdekelte.
Aztán kitaláltunk egy játékot, azóta működik, kb. egy hónapja. A lényege: megtartottuk a fecskendőket, és mindannyian "bevesszük" előtte, számolunk, és ha bevettük, örülünk, mint állat, iszunk rá gyorsan vizet, hogy a rossz íz elmúljon, és nehogy kihányja. Aztán mindenki kap egy jutalmat (jelenleg egy szál gyufát), és harmadiknak jön ő. Számolunk, és szó nélkül, örömmel beveszi, majd iszik, aztán jöhet a gyufa. Aztán pedig meggyújtunk egy mécsest, vagy gyertyát, és örül neki nagyon. Majd elfújjuk, és kész. Minden este, reggel. Tudom, furán hangzik, de beválik, és nem kell lefogni, és erőszakkal.
Az a lényeg, hogy lássa, anya és apa is, vagy ha van, nagyobb testvér is beveszi, és örülnek neki, majd kap jutalmat.
Ja, azt kihagytam, hogy természetesen mi nem a gyógyszert vesszük be, hanem sima vizet. :-)
Előző voltam! :-)
Köszi a válaszokat!
Sajna a dokit már nem tudom megkérdezni az éjszakai gyógyszer adásról, mert már nem rendel csak legközelebb szerdán, de a tájékoztatóban volt írva ez a 8 óra, ezért nem merem sűrűbben adni neki. De amúgy is felébred éjszaka, most is magától ébredt fél 4-kor, és akkor gyorsan beszenvedtük, de ordított közben, meg majdnem hányt is. Sajna ilyenkor nem nagyon van humoránál, hogy valami játékos formában adjuk be, de ma már sokkal jobb kedve volt, és sikerült is a délit ügyesen bevennie.
Csak ennek olyan béna adagoló kanala van, hogy a fele benne marad, de most megmutatta, hogy hogyan lefetyel a kiscica, és szépen kinyalogatta belőle :).
Csak a kajával is bajban vagyok, mert nem nagyon van étvágya, és olyan nehéz annyiszor etetni, ahányszor gyógyszert kell bevenni.
A Nurofenes fecskendővel az a baj, hogy túl vastag, és amúgy is öklendezik, tuti kihányná, ha azzal adnám neki, a Nurofent is inkább kiskanállal adtam. Tegnap egy Infacolos fecskendővel nyomogattam bele, mert az legalább vékony. Lehet injekciós fecskendővel jobb lenne, de az meg nincs itthon, szóval marad a cica nyalakodás, remélem máskor is beválik.
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!