Anyukák! Ti adattok be kullancs elleni védőoltást? Milyen mellékhatásai lehetnek? Mit tudtok róla? Ennél az oltásnál is lehet számítani nyűgösségre meg ilyesmikre utána?
Hát először is, Lyme-kór ellen nincs védőoltás!!!!
Csak az agyhártya gyulladás ellen van, ami meg nagyon-nagyon ritka hála a jó égnek.
Egyébként pedig én is gondolkodtam a beadatásán, 14 hónapos kis felfedező a lányom, de azt hallottam, hogy most, hogy már elkezdődött a kullancs-szezon nem ajánlják a beadását, vagy ha mégis rászánja valaki magát, akkor pár hétig ne nagyon menjen olyan helyre, ahol kullancs belemászhat...ez kellőképpen elrettentett, úgyhogy ez az én biztos kimarad oltásügyileg, és reméljük a legjobbakat!
Lyme kór ellen pont nem véd, de az gyógyszeresen kezelhető. Az agyhártyagyulladás ellen véd az oltás. Mi beadattuk az egész családnak. Amúgy az elsőt mi is májusban kaptuk meg, addig is figyeltünk nagyon (nem mintha amúgy nem figyeltünk volna) és riasztó spray-t is használtunk.
Mint minden oltásnak ennek is lehetnek mellékhatásai, attól függően, mennyire érzékeny a gyerek/felnőtt. Nekünk csak a karunk fájt, a gyerek meg egy nagyot aludt délután. Nem sírt, meg semmi ilyen nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!