Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Fiam nagylábújjára ráesett a...

Fiam nagylábújjára ráesett a szék, pont a körömre, azonnal belilult és kezd gennyes lenni a körömágynál. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3,5 éves a fiam, kis faszék feldőlt és a támlája pontosan a körmét találta el. Azonnal lila lett neki a körömágynál, mozgatni tudja az ujját. Másnap reggel 1 lábon ugrált oviba, de napközben aztán már úgy járt rajta, mintha semmi baj nem lenne. Este levettük a zoknit, és már a fél körme lila, és úgy látom, mintha a körömágynál fehér lenne, talán genny ? Járni továbbra is tud rajta, persze fájdítja. Szerintetek vigyem el dokihoz, tudnának valamit csinálni vele? Gondolom a körme idővel le fog esni neki, de mit csináljak vele, doki leszedné neki rögtön ?
jan. 27. 22:49
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Orvos, szerintem. De nem hiszem, hogy leszedi.... lányomnak a körme volt benőve, betadine-t írtak rá, szó sem volt leszedésről. Pedig gennyes,dagadt,gyulladt volt. Fel is volt mentve tesiből, de bírt rajta menni.
jan. 27. 22:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Gennyet ki kell engedni, utána fertőtlenít a doki és ad rá valami gyulladásgátlót.

Vidd dokihoz természetesen. Amíg feszíti a genny,addig fáj nagyon neki.

jan. 27. 23:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Olyanokat olvasok már hogy ha gennyes akkor vérmérgezést kaphat....reggel mindenképp felhívom a dokit, hogy mit tegyünk, de nem szívesen vinném most el a rendelőbe várakozni, mert felénk nagyon tombol a járvány. Meg a fiam viselkedéséből ítélve nem látom olyan nagynak a fájdalmát, mivel futkározik, mintha semmi baj nem lenne, de a gennyesedés viszont aggaszt.
jan. 27. 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:
30%
Tetránnal kend be vastagon és kötözd be - nagyon szépen lehúzza a gyulladást.
jan. 27. 23:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem rávágta anyám a hüvelykujjam körmére a kocsiajtót, nem volt gennyes, hanem elhalt volt, attól fehér.. Fehér halott köröm lett a lilulás után, onnantól kezdett leválni.

Megnézetni érdemes dokival. A benőtt köröm nem ilyen, még jó, hogy azt nem szedik le, az kb kínzás lenne. A mai napig emlékszem, ahogy elfehéredett és még rajtam volt egy darabig, olyan hideg és halott volt.. kb 10 éves lehettem.

jan. 28. 10:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát a sógorom felnőtt fejjel ment begyulladt körömággyal sebészetre.... fél évig kezelték,majd leszedték a körmöt. Neki is benőtt köröm volt a diagnózis!
jan. 28. 11:08
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
Ennyi ésszel nem kellett volna gyereket vállalni. Ha megsérült és nem javul, sőt romlik az állapota, akkor a nem a gyakorin kéne írogatni, hanem orvoshoz elvinni. Vagy talán azt akarjátok, hogy 9 lábujja legyen ?
jan. 28. 14:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es, te biztos egy ősanya lehetsz, akinek a gyerekével nem történik soha semmi baleset, és ha megfujja a szél, már orvosnál van. Ha olyan súlyosnak láttam volna, rögtön futottam volna orvoshoz. De nem volt olyan súlyos,orvos látta, de nem csinált semmit, körmét le szedhette volna, de nem akartam plusz traumát ez végett, az szerintem jobban fájt volna neki, mint így.
jan. 31. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!