Volt va.lakinél hasonló? 7 éves gyereknél migrén és lázgörcs?
Idegrendszeri éretlensége van, a beszédfejlődése késett meg nagyon. Most már rengeteget fejlődött, tsmt tornázunk. Idén kezdte az elsőt, a matek és az írás-olvasás is jól megy. Nem tudom, hogy ez fontos-e.
Amikor beteg, szinte mindig fejfájásra panaszkodik. Pár hónapja erős migrénes fejfájása volt. Mondta, hogy homályosan lát, aztán kezdődött a fejfájás egy oldalon, hányt is, utána jobb lett. Elvonult, csendet és sötétet akart, gyorsan elaludt. Azóta ez nem jött újra elő, dokinéni annyit mondott, hogy figyeljünk oda, hogy milyen gyakran fordul elő, lesz-e újabb, egyelőre nem aggódunk.
Tegnap előtt lebetegedett, 38 fokos láz, fejfájással kezdődött megint. Klasszikus influenza. Viszont este kiment pisilni, utána mondta, hogy húzzam fel a nadrágot, ő nem tudja. Utána megszédült, nekem dőlt, motyogott, és úgy nyelt többször is, mint aki hányni fog. Pont háttal dőlt nekem, sötét is volt, nem láttam semmit. Ez volt kb 10-20 másodperc. Aztán ágyra fektettem, azonnal elaludt. Kicsit felkeltettem, kérdeztem, hogy kényelmesen fekszik-e, fàj-e valami. Egyből néztem, hogy szimmetrikus-e az arc, egyéb agyvérzésre utaló jeleket kerestem, de szerencsére semmi. Doki néni szerint lázgörcs, a leírás alapján, de azért biztos ami biztos, kaptunk eeg-re beutalót.
Amire persze még időpont is kell kérni hétfőn, és valószínűleg várni kell majd. Addig megesz az ideg.
Igazából a neten nem találtam ezekre semmit, hála az égnek, de természetesen aggódok.
Hàtha valakinek ismerős lesz a tünetcsoport.
A lázgörcs nem ilyen. Az én fiamnak volt, ilyenkor a test rángatózik, a szem fennakad, esetleg habos lesz a szája, nincs magánál.
Ez inkább sima migrén volt.
Ez NEM lázgörcs, a közelében sincs. Egyébként is jellemzően 5 éves korukra kinövik. Nyilván nincs 2 évnyi lemaradása a gyerekednek.
Fiamat annó rohammentő vitte komplikált lázgörccsel lélegeztetve. De a sima lázgörcs se ilyen. Az epilepsziás rohamhoz hasonlít a legjobban.
Ki kellene vizsgaltatni. Jofej a dokineni, csak nem elegge, hogy foglalkozzon vele.
Letezik gyerekkori migren is, de tok jo lenne egy MR, meg EEG, vervetel, ki kell vizsgalni normalisan. Epilepszia is megnyilvanulhat igy egyebkent, de lehet millio mas dolog. En ezt nem hagynam annyiban.
Vérvétel nem rég volt, ott minden rendben.
Eeg-re hétfőn tudok időpontot kérni.
Hat azert nem olyan egyszeru, itt nem csak a penzrol van szo.
Oke persze egy ct vagy mr, rendben van, HA nem kell hozza altatni. Ha kell, akkor az mar megint egy kulon sztori.
De peldaul van olyan eeg vizsgalat is, ami 1 hetes es addig be kell fekudni a gyerekkel. Ha nincs egyertelmu eredmenye a simanak. Ezt peldaul maganba nem biztos, hogy tudod vallalni, mert nem talalsz olyan intezmenyt.
Bar en videken elek, de egy gyereknek 7 ev alatt vervetelt se csinalnak, hiaba fizetnek erte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!