Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Kullancs és influenza ellen...

Kullancs és influenza ellen beoltattátok az 1 év körüli babátokat?

Figyelt kérdés
Kislányom eddig minden ajánlott oltást is megkapott, de ezekben nem vagyok biztos.
ma 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Influenza ellen magamat sem oltatom, gyerekorvos sem hozta fel sosem, így egyelőre fel sem merült.

A kullancs ellenit majd tervezem beadatni, de még olyan keveset jártunk erdő közelében, hogy nem láttam szükségét. Ha neki beadatom, akkor lehet magambsk is (gyerekként én is kaptam egy ideig, csak valamikor kamaszkoromtól kimaradtak az emlékeztetők).

Amúgy két éves a fiam, ő is minden ajánlottat megkapott eddig.

ma 09:47
 2/7 anonim ***** válasza:
57%

Az enyém még csak 3hónapos, de influenza ellenit nem fog kapni 1 körül se. Jövőre még biztos, hogy kullancs ellenit se, de azt később majd elképzelhető. Egyelőre nem nagyon bóklászik erdőben, viszont mivel én fürdetem, meg mindent is én csinálok, azonnal látnám, ha ne adj Isten belekerülne. Azt a 3 szál haját is át tudom nézni.

A többi ajánlott oltást megkapta. Még covid ellenit nem fog soha.(Mármint amíg gyerek, felnőttként ő dönti el.)

ma 10:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem.
ma 10:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
ma 10:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Influenzára a védőnőnél rákérdeztem, az orvosnál már elfelejtettem...

A védónőbazt mondta ilyen kicsiknek még nem szokták, csak ha valami miatt veszélyeztetett (valamilyen krónikus betegsége van).

De nem is lenne mikor beadni, egyszerre mindig csak 2 oltást ad az orvos, 12 hónaposan 2 kötelező van, 13 hónaposan a nimenrix és a Bexero, 14 hónaposan lehetne először beadatni, de akkor már február lesz... Nincs testvére, nem járunk közösségbe, férjem kap a munkahelyén influenza oltást, szóval idén szerintem még kihagyjuk.

Kullancs ellenit nem tudom mikor kell adni, csak azt, hogy minden évben, gondolom kullancs szezon előtt érdemes, nem decemberben, szóval majd áprilisban elgondolkodok rajta.

ma 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Kullancs elleni igen, a másikat nem.
ma 12:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a gyerekorvos csak betöltött 2 év után adta be a kullancs ellenit, pedig mondtuk, hogy sokat járunk erdőbe. Influenza ellenit akkor nem is javasolta senki, de nem is adattam volna be, most sem kapja senki a családban. Teljesen felesleges.
ma 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!