Mi lehet az oka?
Üdv kedves anyák és apukák!
Van egy 2 éves és 6 hónapos fiam.
Nem beszél!
Már baba kora óta értelmes volt, figyelmes.
Amikor olvastam neki figyelte a számat, ahogyan mozog, nevetett, mosolygott.
Most itt van ennyi évesen de mind, ha vissza fejlődött volna.
Tudja adni a poharat ha kell neki víz, már cipőt is húz a lábára, már egyedül akar öltözködni.
Mindent lemásol, amit én csinálok azt ő is utánam.
Porszívózás, főzésben, írásban.
Voltunk egy gyermekorvosnál, de ő le tudta annyival, hogy "sokat nézte a telefont?" én rá vágtam "nem nézi sokat. Délben és este fele, és amikor dolgom volt és nem tudtam magammal vinni"(vagyis ha pl ruhát raktam be akkor arra a 2 percre mesét raktam, hogy nyugodt maradjon a helyén ).
( Ellenben a férjem ha mentünk valahova és sírt a mesével csendet teremtett.)
Nos az orvos mint írtam, aztán a férjem még meg is csapott, hogy minden a te hibád, te miattad nem beszél, a te hibád, hogy soha nem fog beszelni.
-a telefont már 4-5 hónapja nem látja, de semmilyen képernyőt nem néz!
De semmi változás.
-nem érdekli a tevékenységek vagyis, a színezés, legózás, kirakós, és a többi ilyen tevékenységek.
Ellenben eljátszik a kis autókkal, állatokkal, a parkban, homokozás stb
Olyan mint ha az ő is világában lenne, most nehezebb is vele, mert nemrég szültem és nem is tudok annyi időt vele tölteni.(miután megszületett a kisfiam depressziós is voltam, nagyon nehezen vágódtam vissza).
Most még annyi időm sincs, hogy vécére menjek.
Mindegy, menjek más orvoshoz? Olyannyira nem volt szimpatikus az az orvos. Nem is kérdezett semmi mást, csak ennyit. Ellenben tovább küldött a pszichiáterhez, hogy vizsgálja meg mert adhd-ra gyanakodik.
A férjem nem akarata elvinni az orvoshoz, mert azt mondta, hogy nem akarja, hogy bolondnak lássák, hogy úgy végezze mint a bátyám..stb
Bocsánat hosszú lett, de ki kellett írjam magamból, mert már én is félek és nem is tudom, hogy mit tegyek.
Soká anya szerint az oltások miatt, de én nem vagyok benne biztos.
( az ki maradt, hogy nem beszél, de ad ki hangokat, és mondja az igen, nem, víz, kell)
1es, ne ismerkedj buta emberekkel.
Hogy lenne már az oltásoktól? Akkor minden gyerek néma lenne..
Én nem vagyok oltás ellenes, a fiam eddig az összes oltás megkapta, ugyan úgy a 3 hónapos lányom is.
De én csak írtam, hogy mint mondott sok anya, hogy ott van a fia majdnem 3 és fél és éves és nem beszél. Azt mondta, hogy az oltás az oka
Ja es a ferjed egy idiota.
Ezt meg ugy hozzafuznem 🤣🥲
Figyelj ne pànikolj!
Beszèlhetne már de még nem beszél majd fog, viszont elkezdte,önállóságra törekszik.
Ha tud ilyeneket mondani igen és nem (ezek nagyon fontosak), víz,kell stb akkor minden jön.
A mi fiúnk még ennyit se mondott ennyi idősen kb ennyit és azt mondom 3 és 4 éves kora között lendült meg és kb négy és fél évesen mondtuk azt,hogy azta behozta a korát, sőt el is hagyta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!