Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ha az egészségesen kiesett...

Ha az egészségesen kiesett tejfogak után a maradó fogak hibás zománccal bújnak elő sorban, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok keseredve miatta...jövő héten már a 3. tömése lesz a gyereknek. Pedig odafigyelek...a fogorvos szerint rossz minőségű a zománc rajtuk.

Nem mondott semmit rá,hogy mivel kezelhetném. Mondta,hogy látja,hogy ápolom,mosom. Igen,én mosom,hogy biztos tiszta legyen.

2024. aug. 23. 23:45
 1/6 anonim válasza:

Nekem is van olyan fogam, ami zománc hibás.

Nekem doki azt mondta, hogy sok esetben ez akkor fordul elő, ha valamilyen erős gyógyszert (pl. antibioutikum, szteroid) szedett a gyerek mialatt vagy közvetlen előtte, hogy kinőtt a csontfog.

2024. aug. 24. 00:40
 2/6 anonim válasza:

Első vagyok.

Hogy mit lehet tenni ez ellen a probléma ellen azt nehéz megmondani. Először is ne legyen beteg, hogy ne kelljen erős gyógyszert szednie. Másodszor pedig adj neki vitaminokat, ami jó a csontoknak: pl. D vitamin, Calcium..stb

2024. aug. 24. 00:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
D vitamint kap rendesen? Egy barátnőm nem adta, csak ha eszébe jutott, a gyereknek meg minden foga zománchibás volt. Mire oviba ment, felül négyet már ki is kellett húzni. A hazirovos a d vitamin hiányt mondta rá.
2024. aug. 24. 08:35
 4/6 A kérdező kommentje:

3-5 cseppet,mióta megszületett. Viszont rengeteg antibiotikumot kap. Mert rengeteget beteg. Mint pl most is. Sajnos vannak problémái,ami miatt többet beteg,mint mások.

Kikérem majd 30-án a fogorvos véleményét.

De akkor valószínűleg a sok antibiotikum... 😟🙁🙁

2024. aug. 24. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez lehet genetika is, milyen fogorvosnal voltatok? Mert rogton ajanlani kellett volna ra megoldast.
2024. aug. 24. 14:09
 6/6 A kérdező kommentje:
A körzetes. Jó doki, de csak ennyit mondott,hogy hibás zománccal bújt elő a fog.
2024. aug. 24. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!