1.5 éves kisfiam 3 hónapja hagyta abba a szopizást. Mindig hígabb volt a széklete, de addig az anyatejre fogtam. Hiába eszi teljesen ugyanazt amit mi, a mai napig híg a széklete (nem véres stb), de nem vizes hasmenés. Nem fájlalja a hasát sosem, nincsenek kiütései sem, de utalhat ez valamilyen érzékenységre? Vagy mitől lehet ez?
jún. 23. 21:52
1/9 anonim válasza:
Eszik elég rostot?
jún. 23. 21:53
2/9 anonim válasza:
Pont igy voltunk. Aztan két eves korára kicsit habos is lett, akkor mar biztos voltam benne hogy ez már nem normalis. Addig ugy voltam vele, legalabb nincs szorulása, meg napi egyszer volt, rendesen gyarapodott,nem fájt semmije, stb. De a habosság amikor megjelent, akkor utananjartam. Laktozerzekenyseg volt. Amint elhagytuk a laktózt, de a habossag eltűnt, a lágyság/hígság maradt. Még egy év kellett hozza, hogy rájöjjünk, hogy a gyümölcsök, pl. a narancs es a mandarin is, meghajtja. Azóta kicsit jobban figyelunk egy mikor mennyi gyümölcsöt eszik, plusz ugye nem kap laktózt.
Normál, összeállo széklete 3 évesen volt először, amikor laktozt nem kapott, es kiserleti jelleggel gyümölcsöt sem. Pikk-pakk összeállt a kaki, nem hittem a szememnek.
jún. 23. 22:10
3/9 anonim válasza:
Kíváncsi leszek a válaszokra, az én 21 hónaposomnál ugyanez a helyzet. Ő mondjuk még mindig szopizik reggel-este, de minimális mennyiség lehet, ami még termelődik.
Viszont elég sok gyümölcsöt is eszik (tízórai és uzsi általában gyümölcs, és ebéd után is mindig eszik 50g körüli mennyiséget desszertként).
A hozzátáplálás kezdetén volt egy pici átmeneti székrekedés, de valószínűleg annak az lehetett az oka, hogy kevés vizet ivott, ez azóta nyilván rendeződött.
A gyerekorvos szerint ne foglalkozzunk vele, de engem sem hagy nyugodni 100%-osan...
jún. 23. 22:16
4/9 anonim válasza:
Fruktózból nagyon keveset szabadna csak enni (a legtöbb gyümölcs). Csúnya szóval élve, az kifejezetten fosat. Meg amúgy is csak a májat terheljük vele, ha sokat eszünk. Egyébként ilyen kicsi gyerekeknél még nem tökéletes az emésztés. Ettől függetlenül a kifejezetten gyulladáskeltő élelmiszereket (pl tej) érdemes kerülni, aztán megnézni mi történik.
jún. 23. 22:20
5/9 A kérdező kommentje:
Rengeteg gyümölcsöt eszik, legyen az bármi. Nem válogat, de gyakran eszik tejterméket is (rudit csoki nélkül, joghurt, sajt).
jún. 23. 22:33
6/9 anonim válasza:
#4 Mi is ilyen vonalon indultunk el (2-es vagyok), hogy először a laktozt, majd a tejet iktattuk ki. A tej hiánya semmin nem változtatott, visszahoztuk. Baromi nehez is volt betartani, még a pékárukban is van szinte az összesben. Ami a fruktózt illeti, nos, akkor mit egyen szegeny gyerek? Ahogy irtam, próbaltuk, segitett a kiiktatas, bar akkor mar szorulasa lett. Tej nem jo, gyümolcs nem jó. Zöldsegbol mennyiseget nem hajlandó. Gyümolcsot imadja... marad a szenhidrat meg a hus? Nem olyan egyszerű ez. Nalunk most beállt egy egyensúly szerencsere, pedig kap gyümölcsöt. Az is lehet, hogy most érett meg az emesztőrendszere, 3 eves korára. Szegenykem mar a laktaz enzim szerepével is tisztaban van, de nehogy már ne ehessen meg egy dinnyét, vagy kettőt, barackot, ilyesmit. Nem csak fruktoz van a gyümölcsben.
jún. 23. 22:41
7/9 anonim válasza:
Nem tudom mit vagy felháborodva. Egy szóval nem mondtam, hogy ne adj neki. Egyszerűen nem egészséges belőle sokat enni. Ettől függetlenül felőlem 20 kg-ot is adhatsz neki naponta, nem az én gyerekem. Persze, hogy nem csak fruktóz van benne, de ha annyit eszik belőle, amitől megy a hasa, akkor bármily' elkeserítő is, de a csekély tápanyag ami meg van bennük, az fel sem szívódik, mert nem tölt el annyi időt a tápcsatornában, amennyit kéne. Több a veszteség, mint a nyereség. Az meg, hogy az édes ízt részesíti előnyben, gondolom nem a véletlen műve. Könnyű rákapni sajnos, még a gyümölcsökön keresztül is. Nem tagadom, hogy jár némi kellemetlenséggel átszokni a valóban tápláló ételekre. Nem is minden szülő vállalja ezt be, sokszor még felnőtt emberek magukkal szemben sem. Nem ördögtől való a gyümölcs, mértékkel... Viszont ha emésztési és/vagy felszívódási zavarokat okoz, akkor én csak elgondolkodnék rajta, hogy tényleg ér-e annyit az a pár mg C vitamin.
jún. 23. 22:51
8/9 anonim válasza:
#7 Engem csak az zavar, hogy már minden rossz... most már a gyümölcs is. Amugy persze hogy nem eszik belőle kilókat. Mi a cukrot keruljuk, amiből tudunk biot veszünk, otthon sül a kenyér, igaz azt a nagymama süti, igyekszunk mindent kistermelőktől venni, mindig is odafigyeltem erre, amig pesten éltunk, mindig a biopiacra jartunk, én még kenyer helyett is répat ettem sokszor. Mi otthon tartjuk, hogy az etel 50%-a zöldseg legyen, kóstolgatja a gyerek is, régebben jobban ette, de megtömni nem tudom. Az a baj, hogy ha az ember utánanéz, azt latja, hogy most mar minden etel veszedelmes. Na jó, a zöldség (még) nem. De kb. minden másról komplett irodalom van már, hogy miért káros. Mindenesetre egy gyerek etrendjeből legutoljara venném ki a gyümölcsöt.
jún. 23. 23:06
9/9 anonim válasza:
#7 még annyit, hogy a lágy szeklet nem hasmenés. Nem is közvetlenul a gyumolcs eves utan jelentkezik, es akkor is lágy, ha 2-3 napig esetleg nincs is széklet, de utána lágy. Eleg összetett ez a dolog, mindenesetre nalunk hála az égnek idővel rendeződött.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!