7 éves lányom fehérneműje széklettel szennyezett mi
lehet az oka?
Figyelt kérdés
Nagyjából 1 hónapja áll fenn a probléma, előtte semmi ilyesmi nem fordult elő. Természetesen szobatiszta. Nem a törlés hiánya miatt van, ha nem kakil aznap akkor is ez történik. Azt mondja nem érzi egyáltalán az ingert ilyenkor. Volt valakivel hasonló? Kihez fordultatok?
Milyen gyakran kakil? Ha sokáig visszatrtja, és székletdugó alakul ki, a mellett a folyòsabb széklet kifolyhat. Ilyenkor úgy tűnki, hogy hasmenése van, pedig szèkrekedés az igazi gond.
A folt formájáròl làtni, hogy kifolyt hìg szèklet vagy nem megfelelő törlès.
Az iskolàban el mer menni wc-re? Ott nem vàltottak rosszabb papìrra? Nincs aranyere? Gyereknek is lehet sajnos. Azt pedig szinte lehetetlen tisztára törölni néha.
jún. 23. 22:00
12/24 anonim válasza:
Hát az én 7 évesem még kéri itthon, hogy én töröljem meg, mert ő még nem annyira ügyes...az iskolában meg elfelejt wc papírt bevinni a fülkébe...
Amúgy egészségügyi problémája nincs.
jún. 23. 22:05
13/24 anonim válasza:
Nálunk volt ilye probléma. Kiderült, hogy annyira belemerült a játékba, hogy nem akart erre időt szakítani. Pl. lebeszélte a barátokkal, hogy mennek játszani és a játszótéren bekakilt, mert nem akart emiatt eljönni. 2 hónapig ezt csinálta és nem volt vele gond többet. Mi is már pszichológushoz akartuk vinni. 8 éves volt akkor.
jún. 23. 22:29
14/24 anonim válasza:
Esetleg aranyér okozhatja.
jún. 23. 22:39
15/24 anonim válasza:
" leginkább olyan szülő válaszát várom, aki tapasztalt hasonlót!"
Jelen 😒 #2
Dehát vidd csak mindenfelé orvoshoz, majd felvilágosítanak.... 🤦
jún. 23. 23:41
16/24 anonim válasza:
Mégis mi lenne az oka? Beszart. Ennyi.
jún. 23. 23:58
17/24 anonim válasza:
Nem lehet, hogy ez a nagy meleg is közrejátszik? Izzadunk, lehet, hogy hiába törli úgy, ahogy eddig, mégis nyomot hagy.
jún. 24. 00:38
18/24 anonim válasza:
5Éves a fiam, nála is előfordul. Aranyere biztosan nincs, én törlöm neki, mégis van, hogy nyomot hagy. Eszembe nem jutott problémázni ezen sosem.
Kimosom. Ha nem jön ki, akkor meg dobom a kukába és veszünk új gatyákat...
Kapaszkodj meg, néha férjemnél is és nálam is előfordul. Nekem aranyerem van, férjemnek meg nincs...
jún. 24. 07:24
19/24 A kérdező kommentje:
Ha nem lett volna egyértelmű nem olyan mértékű szenyezettsegrol van szo, ami normálisnak mondható, viszont nem is "szart be", tehát valahol a kettő között van a mennyiség. Nyilván nem az a gondom ha van egy csík a bugyiján. 11-nek lehet igaza és székrekedés okozhatja, mert nagyon keveset iszik.
jún. 24. 10:07
20/24 anonim válasza:
11-es vagypk, sok-sok rostot, folyadèkot adj neki. Remélem mèg olyan szintű a probléma, ami otthon megoldható.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!