Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Vírus miatt kialakulhat...

Vírus miatt kialakulhat nehezlegzes / szapora legvetel?

Figyelt kérdés
asztmás ami nem rég derült ki nala , lassan 4 eves lesz . Torokgyulladása volt a napokba de már nem lázas csak köhög ( hurutos volt neki de mára már inkább olyan mintha csak irritáló lenne neki) elég sokat köhög , alvás közben szapora a legvetele a nyaka kevésbé húzódik be , a hasa egy kicsit .. kicsit faradekonyabb , étvágytalanabb de nyilván beteg volt most gyógyul e éhen csak a kohoges és a nehezlegzes .. nem rég jöttünk haza az ügyeletről ezekkel a problémákkal .. csináltam felvételt a légzéserol mikor aludt . Azt is mutattam az orvosnak és mondtam a dolgokat persze .. nagyon kedves és jó fej volt viszont nem gyerekorvos volt hanem valamilye más szakterületű .. szerinte nem nehézlegzés volt hanem csak a vírus miatt de javasolt teophylines kupot .. szóval az a kérdés a tapasztalt anyáktól esetleg szakmabeliektol hogy létezik ilyen ?! Én nagyon aggódom
márc. 22. 18:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vegyél otthonra egy pulzoximétert, akkor rá tudsz nézni objektíven bármikor, hogy súlyos-e a helyzet. Valószínűleg minden náthánál ez lesz.

Most szerintem nyugodj meg, ha csak úgy tudsz hogy beadsz egy kúpot hát adj. (Btw. én theofillint szedtem gyerekként és figyelemzavarom volt tőle az elején, ne ijedj meg, megszűnt, csak számíts rá és ne cs*szd le a gyereket miatta, nekem szépen osztották a fekete pontokat a suliban mert nem jöttek rá hogy a gyógyszertől volt, csak utólag rakták össze a képet).

márc. 22. 23:22
 12/16 A kérdező kommentje:
Azt éjszakára is lehet adni ha már pl alszik a gyerek ?
márc. 22. 23:29
 13/16 A kérdező kommentje:
Illetve te is ventolint és flixotidet használtal pipanak?
márc. 22. 23:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem valami tök más pipa volt, plusz a teofillin tablettában. Szerintem az egyéni esettől és az orvostól is függ, mit ír fel. Most felnőttként van egy fenntartó szteroidos gyógyszerem (budesonide van benne, belélegzős) és egy másik aminek ugyanaz a hatóanyaga mint a ventolinnak és csak szükség esetén (=kb évi 1-2x) használom.

Azt te tudod, hogy az alvó gyerekbe bele tudsz-e kúpot dugni ébresztés nélkül. De szerintem pont azért ezt a gyógyszerformát írták fel, mert ezt nagyjából bármikor be tudod adni, ha úgy látod, kell. Inkább arra akartam utalni, hogy szerintem egy egyszeri adagtól akkor se lesz baja, ha igazából felesleges csak téged nyugtat meg. A jövőre nézve meg vehetsz pulziximétert és akkor objektíven tudsz dönteni.

márc. 23. 07:13
 15/16 anonim ***** válasza:
9# vagyok. Jobban van kérdező? 14 jókat írt,egyetértek.
márc. 23. 08:01
 16/16 A kérdező kommentje:
Kapott egy teophylines kupot és igen szerintem könnyebb lett neki 😊 remelem ma már nem kell használni semmit se , magatol jól lesz
márc. 23. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!