Árpa van a kislányom szemén, de nem hagyja hogy a krémet a szemébe tegyük. Mit tegyünk?
5 és fél éves a lányom és egyszerűen nem tudjuk a szemébe rakni 😕
Volt kérés, ígéret, hogy kap jutalmat, játékos próba, fenyegetozes, majd végül erőszakkal lefogas. De úgy össze szoritja a szemét hogy nem megy bele semennyire 😔 mit csináljunk? Mi lesz ha nem kezeljük?

Hogy itt milyen töketlen szülők vannak!
El se tudom képzelni, hogy mit kezdenének egy tényleg hajthatatlan autista gyerekkel, ha egy neurotipikussal se bírnak.
Az meg, hogy egy 5 éves nem érti, hogy mi az a műtét... Egy 3 éves is bőven érti, ha ép értelmű.

15, nincs ilyen árpa meg olyan árpa.
Konkrétan amit jégárpának nevezünk, az a betokosodott "kis fehér miteszerszerű" cucc. Akkor alakul ki jégárpa, ha nem gyógyul a "sima".
Ezért fontos a kezelés. Csepp, krém, duntszkötés állapottól függően megelőzendő, hogy betokosodjon.

15 Nálunk 3 évesen sokkal könnyebb volt egy ilyen helyzet, mint 5 évesen.
16 Nekem eddig volt kb. 10-szer árpa a szememen, ebből 9 esetben semmit nem tettem rá és elmúlt. 1 olyan volt ami viszont nem múlt el, emiatt elmentem vele a szemészhez, aki le is műtötte.

17, el se tudom képzelni. Nekem azzal jár az árpa, hogy rohadtul viszket, váladékozik és nem látok a szememen, annyira begyullad.
Miféle árpa múlik nulla kezeléssel?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!