Akinek a gyereke nem kapott rota oltást, mi volt az oka? Miért döntöttél így?
Mi volt a közvetlen ellenérv, vagy amolyan ellene szóló dolog, hogy rota oltást kapjon, akinél nem kapott?
Illetve elkapta végül utána a rotavírust - amit oltással megúszott volna?
A nagyobbiknak (4éves) be akartuk adatni. De mikor mentünk volna az oltásra, elötte 2 nappal elkezdett hányni, ment a hasa. 2napig tartott. A doki azért elküldte a mintát az antsz-nek, onnan tudtuk meg, hogy az rota volt. Semmivel nem volt extrább, egy hányos-hasmenős virusnál.
A kicsinek (2 éves) egyrészt emiatt is nem adattuk be. Illetve mert amikor aktuális volt nála, ismerősi körben 3 baba is rosszul lett az oltást (vagyis ugye ez nem oltás) követően.
Azóta volt 2x is hasmenős vírus, egyik sem tudjuk nem-e az volt.
"Rengeteg másféle hányós vírus van tökmindegy beoltatod e."
Egyáltalán nem mindegy, ugyanis igazoltan keresztvédelmet ad számos más típus ellen, így csökkenti azokkal való fertőződés esetén is a tünetek erősségét.
Nincs 100% védő oltás. Ugyan úgy elkaphatja, maximum lazábban megy áa rajta.
Amikor szültem az elsőt, akkor a 3.gyerekes tapasztaltabb ismerősöm, aki mindent is beadatott a gyerekeinek, kórházba kerültek a gyerekei rota oltás mellett.. 2* is
19# A kötelezőkből is elkaphatja,de nem mindegy hogyan,egyébként. Na meg immunrendszer függő is az egész,amit úgy is majd akkor tapasztal meg mindenki,ha már adott a dolog. Mint a Bexsero,keményen láttam közelről jó pár lefolyást,nem kívánom senkinek sem. Ettől még lehet az én gyerekeim soha nem kapnák el,de ki tudja,orosz rulett.
Kérdező,szaktekintély orvossal beszélj erről,olyannal akiben megbízol. Aki elmondja az ellenérveit is őszintén. Akkor tudsz relevánsan dönteni. Most Piri a kasszasorról azt mondja ő nem adatta be,és indokként,hogy mert úgy is elkaphatja,az elég gyenge nekem egy nem eüs szájából. :D Fingja nincs róla,csak max amit a piacon tájékozódik,de testközelből se látott lehet ilyet. Nem a hentest kérdezem arról,hogy az autóm hogy lehetne megjavítani. Van tapasztalata,de nem szakmai alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!