Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Akinek a gyereke nem kapott...

Akinek a gyereke nem kapott rota oltást, mi volt az oka? Miért döntöttél így?

Figyelt kérdés

Mi volt a közvetlen ellenérv, vagy amolyan ellene szóló dolog, hogy rota oltást kapjon, akinél nem kapott?

Illetve elkapta végül utána a rotavírust - amit oltással megúszott volna?

jan. 16. 14:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%
Engem lebeszélt róla a gyerekorvos, aki egyébként oltáspárti. Egyevesen elkapott egy másik betegséget, ami tuti nek rota. De egy hét után kórház lett belőle. Akkor eldöntöttem hogy a kicsi megkapja. Semmilyen betegség kapcsán ezt végig nek fogom csinálni, ha nek muszáj. Egyébként elkaptunk egy brutál hányós-hasmenős vírust, nem hiszem hogy rota volt, de pont a kicsi úszta meg...
jan. 16. 15:24
 12/22 anonim ***** válasza:
90%
Nek= nem
jan. 16. 15:26
 13/22 anonim ***** válasza:
79%
Rengeteg másféle hányós vírus van tökmindegy beoltatod e. Nekem be vannak/ vokltak mégis sugárba hánynak ha valamit összeszednek..
jan. 16. 16:37
 14/22 anonim ***** válasza:
67%

A nagyobbiknak (4éves) be akartuk adatni. De mikor mentünk volna az oltásra, elötte 2 nappal elkezdett hányni, ment a hasa. 2napig tartott. A doki azért elküldte a mintát az antsz-nek, onnan tudtuk meg, hogy az rota volt. Semmivel nem volt extrább, egy hányos-hasmenős virusnál.

A kicsinek (2 éves) egyrészt emiatt is nem adattuk be. Illetve mert amikor aktuális volt nála, ismerősi körben 3 baba is rosszul lett az oltást (vagyis ugye ez nem oltás) követően.

Azóta volt 2x is hasmenős vírus, egyik sem tudjuk nem-e az volt.

jan. 16. 16:43
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
Van a rota, a calici, enterovírusok..sokféle van.
jan. 16. 18:09
 16/22 anonim ***** válasza:
53%

"Rengeteg másféle hányós vírus van tökmindegy beoltatod e."

Egyáltalán nem mindegy, ugyanis igazoltan keresztvédelmet ad számos más típus ellen, így csökkenti azokkal való fertőződés esetén is a tünetek erősségét.

jan. 16. 18:12
 17/22 anonim ***** válasza:
80%
Kb. 2 éves korig véd a rota elleni oltás, így az első gyerek nem kapott, hisz nem járt közösségbe, nem gondoltam, hogy szükséges. A tesó már kapott, hisz a nagy ovis volt.
jan. 16. 18:23
 18/22 anonim ***** válasza:
61%
Anno meg ocsem elkapta a betegseget babakent, 1 het korhaz lett a vege. Ezek utan szamomra nem volt kerdes, hogy beadatom a kisfiamnak. Az se nagyon erdekel, hogy mivel egyelore nem jarunk kozossegbe, nincs nagyobb teso, igy keves az eselye, hogy egyebkent elkapna, inkabb legyen beoltva, biztos, ami biztos.
jan. 16. 19:52
 19/22 anonim ***** válasza:
59%

Nincs 100% védő oltás. Ugyan úgy elkaphatja, maximum lazábban megy áa rajta.

Amikor szültem az elsőt, akkor a 3.gyerekes tapasztaltabb ismerősöm, aki mindent is beadatott a gyerekeinek, kórházba kerültek a gyerekei rota oltás mellett.. 2* is

jan. 17. 06:44
 20/22 anonim ***** válasza:
45%

19# A kötelezőkből is elkaphatja,de nem mindegy hogyan,egyébként. Na meg immunrendszer függő is az egész,amit úgy is majd akkor tapasztal meg mindenki,ha már adott a dolog. Mint a Bexsero,keményen láttam közelről jó pár lefolyást,nem kívánom senkinek sem. Ettől még lehet az én gyerekeim soha nem kapnák el,de ki tudja,orosz rulett.

Kérdező,szaktekintély orvossal beszélj erről,olyannal akiben megbízol. Aki elmondja az ellenérveit is őszintén. Akkor tudsz relevánsan dönteni. Most Piri a kasszasorról azt mondja ő nem adatta be,és indokként,hogy mert úgy is elkaphatja,az elég gyenge nekem egy nem eüs szájából. :D Fingja nincs róla,csak max amit a piacon tájékozódik,de testközelből se látott lehet ilyet. Nem a hentest kérdezem arról,hogy az autóm hogy lehetne megjavítani. Van tapasztalata,de nem szakmai alapon.

jan. 17. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!