Otthon tartanátok még egy napot diétázni?
Mit ebédelt, amitől rosszul lett-a család többi tagja ugyanazt ette?
Este hányta ki, amit délben megevett? -ez akár vmi enyhe fertőzés is lehet.
És azóta teljesen jól van, csak nincs étvágya, jól értem? Jó a közérzete?
Borsófőzelék volt az ebéd, sajnos nem rágta meg egyáltalán, egyben kijött az összes borsó, szóval valószínűleg így nem tudta megemészteni. Mi meg ugye megrágjuk. :D
Étvágya lenne, most kapott egy kekszet, issza a vizet kortyonként, igazából én óvatoskodom. Nem merek rögtön neki rendes ételt adni.
Uh, hát az simán okozhatta. Ilyen picikéknél a borsó héj, vagy nyers zöldség még eleve nehezen emésztődik.
Szerintem egy napot még simán otthon lehet, ha neked nem gáz a melóhelyen. Jobbulást.
Az lenne a jó, ha nem vizet, teát stb. adnál neki, hanem direkt erre a célra való rehidráló folyadékot. Ebben olyan arányban vannak a cukor, só, ionok stb., hogy könnyebben felszívódik és csökkenti a hányások számát. Ami nekünk van itthon az azt írja, hogy: kanalanként, 5-10 percenként kell adni, és ha így nem hány, akkor óvatosan lehet egyre többet adni a mennyiséget. Az első 3-4 órában csak ezt ajánlott adni, és utána lehet elkezdeni enni.
Ha nincs otthon, az ügyeletes patikában kapsz, vagy Dm/Rossmann valószínűleg tart HIPP ORS 200-at (sokak szerint pocsék az íze, mondjuk a többi se sokkal jobb), vagy a neten találsz recepteket banán meg narancslé felhasználásával.
Ja, és ezt a rehidráló izét behűtve ajánlott adni, úgy jobb az íze. Tehát ha indulnál a patikába porért, előbb tegyél be a hűtőbe egy palack vizet.
És itt a házi recept:
1 teáskanálnyi konyhasó, 8 teáskanálnyi kristálycukor 1 liter vízben oldva, amelyhez 1 csésze narancslét vagy két összeturmixolt banánt kell hozzáadni.
Innen: [link]
Már elküldtem a férjem az ORS italért :) régen olvastam róla :)
Szegény, azt mondja, hogy éhes... De ha meg eszik, kijön :( na majd remêljük bejön ez az ORS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!