Tüsszög a babám de nincs láza, mit kell tenni?
Egy kis náthától nem lesz baja. Orrsziporszit szerezz be, tengervizes orrcseppet, nasivint (én ezt csak alváshoz használom, mert függőséget okozhat).
De szerintem ilyen pici gyereket még el kell vinni orvoshoz ezzel is. 2 évesen én már nem vittem ilyennel pl. De ha csak tüsszög, nem bágyadt, nem köhög nagyon csúnyán, akkor nem kell rohanni a hétvégi ügyeletre.
És ez csak egy tipp, legközelebb próbálj szerezni egy taxit, nem tudom hol laksz, de sok helyen van helyközi taxi is. Nézz utána most, hogy milyen lehetőségeid vannak, és akkor legközelebb nem jártok így. :)
Mit kell tenni? Mondd neki minden hapcinál, hogy egészségedre.
#1. Nem, egy 10 hónapost sem kell orvoshoz vinni azzal, ha CSAK tüsszög.
Ha mellette láza volna, folyna az orra, az már más eset.
De nem, tüsszögéshez nem kell orvos.
Én egyelőre csak figyelném, hogy hogy van.
Az én kisfiam kicsivel egy éves kora előtt lett beteg először, orrfolyással és tüsszögéssel kezdődött este, csak reggelre lázasodott be.
Akkor is csak telefonon egyeztettem a gyerekorvossal, be sem kellett vinnem.
Másnapra egyébként teljesen elmúlt a láz és nátha is, viszont elkezdődött egy több mint egy hetes köhögés :/
Ha ma sem lesz más tünet nálatok, akkor szerintem nincs teendőd, valószínűleg csak egy kis meghűlés, de ma szerintem ne vidd még ki, ha megoldható, maradjon a melegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!