Ez mi lehet? Nagyon aggodom!
1 honapos kisfiamnal a következöket diagnosztizálták
Pitvari sövényhiány
Az aorta egyéb veleszületett rendellenességei
A tüdőverőée szűkülete
A tüdőverőér billentyű vele született szűkülete! Volt már ilyen valakinek? Kétségbe vagyunk esve a párommal 😥
Pitvari sövényhiány Azt jelenti, hogy van egy lyuk a szívében. Ez Egyebkent nagyon gyakori sokszor eszre sem veszik. Es sokszor magatol elmulik.
A billentyű szukulet viszont nem hangzik jol. Szerintem nagy valószínűséggel muteni kell majd a fiadat. De itt is sokat szamit milyen mértékű a baj.
Mit mondtak az orvosok?
Én 44 éves nő vagyok, születésem után aortaszűkületet diagnoztizáltak nálam és a ductus botalli se záródott be. Rendszeresen kellett járnom gyerekkardiológushoz, és 5 éves koromra tervezték a műtétet. Előtte volt egy katéteres vizsgálat, akkor 4 vagy 4,5 lehettem. Az aortaszűkületet megműtötték 5 éves koromban, egy minimális lyuk maradt a mai napig. A szívbillenytyűkkel anno nálam nem volt probléma, az csak huszonéves korom körül alakult ki (mitralis prolapus).
Gyógyszert csak a műtétkor kellett szednem, sportolni is sportolhattam, nem akadályozott semmiben a betegségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!