Ha nem hány folyamatosan akkor is vírus?
Lehet. Nálunk pont ez volt a múlt héten. Hányt éjszaka 2x, aztán egész nap semmi. Jó kedve volt, szóval a szokásos. Aztán másnap érkezett meg a hasmenés.
Orvossal csak telefonon egyeztettem. Nyilván ha úgy ítéltem volna meg, hogy vészes a helyzet elviszem.
Lehet igen. Nálunk a családon végigment két hete. A hároméves nagyon hányt egy délután, vagy húszszor, utána kétszer ment a hasa másnap és ennyi. Én és a nagymama hasmenéssel küzdöttünk három napig. Apa, nagypapa és nagybáty 1-2x hányt és ennyi. Az öthónapos tünetmentesen megúszta.
Aki az oviba véletlenül behozta kisfiú, ő egyszer hányt és nem volt más baja. Ezért sem hitték hogy vírus, és sajnos egy nap pihi után behozták, így pár nap múlva a fél csoport családostól kidőlt.
Ha a gyerek este hány, akármi van, másnap nem vinném oviba. Ahogy említettem az előző kommentemben, így sikerült egy fél óvodai csoportot taccsra vágni.
Meg amúgy ha az ember kiokádja a belét este, másnap sem 100%-os még.
(Érdekesség: Nálunk kiadják az igazolást a gyerek megnézése nélkül telefon vagy email alapján, mert egy vírusos hányás-hasmenésnek fizikális lelete nincs, max kutyog a hasa, de legalább potenciálisan összekeni a várót és összefertőzi a fél várost.)
Nálunk se kellett soha bevinni hányás esetén. Telefon, elmondtam, hogy otthon marad. Elmondták a teendőket, aztán hogy ha eddig és eddig nem javul, szóljak. Szerencsére mindig javult. Így mehettem igazolásért.
Hányós-hasmenős gyerekkel nem ültettek be soha a váróba. És nem is vittem volna.
Nálunk sajnos mindennel berendeli a gyerekeket. 2 hete egy anyuka úgy ment hozzá hogy alig bír felkelni a gyerek. Hát valahogy csak vigyék be🙄
Himlős, hányós, kéz láb száj vírusos mind egybe
Élmény lehet nálatok is orvoshoz járni :-S én csak úgy menekülök amikor megyek az igazolásért, az orvosi rendelőnél nagyobb mikrobiológiai telepet nem is tudok.
Szerencsére nálunk nem kell, itt csak a kirakott igazolást kell elvinni, úgyhogy azért hisztiznek a szülők, hogy miért nem kell orvosnál ücsörögni és megvizsgáltatni a kétszer tüsszentő gyereket...
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!