Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Miért fél sok szülő ennyire a...

Miért fél sok szülő ennyire a rota és szalmonella fertőzésektől?

Figyelt kérdés

Hasmenés, hányás vírusok, amik pár nap alatt átmennek a gyereken. Mégis azt olvasom, hogy sok szülő retteg tőlük. Pedig nem halálosak, vagy nem okoznak komoly bajt.

Mi az oka, hogy sokan mégis ragaszkodnak a Rota oltáshoz, vagy nagyon tartanak pl. szalmonellás ételektől?

2023. aug. 29. 13:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
96%
Mindkettő halálos lehet,most a netflixen megy egy sorozat az amerikai élelmiszerek veszélyeiről ott nem egy gyerek halt bele szalmonellába. Nem mindig csak fosás,hányás. Ember függő.
2023. aug. 29. 22:46
 22/25 anonim ***** válasza:
96%
16 vagyok. Azért nem fogadják el sokszor, mert az emberek nagyrésze nem tudja, melyik a rota. Minden hányós vírusra azt mondják sokszor laikusok, hogy rota volt vagy szalmonella. Pedig pl a calici valószínűbb. (Orvos sem mondja meg látatlanul, van sokfél betegség ami hányást, hasmenést okoz). A calici szokott gyorsan lezajlani, pár nap alatt átmegy. De nagyon nem mindegy, hogy óránként 1x jön vissza minden az emberből vagy óránként 10x. Én pl emiatt száradtam ki, esélye sem volt annak a pár kortynak se felszívódni, amikor 5percenként hánytam. Alig tudtak vénát biztosítani, egy csomó infúzió lement, mire annyira helyrehoztak, hogy feltudjak ülni. 3nap után hazaengedtek, mert bennem maradt a víz, de még egy jópár napig gyenge voltam. Olyan szinten kimerült a szervezetem.
2023. aug. 30. 07:28
 23/25 anonim ***** válasza:
97%

Sosem voltam egy beteges típus, de ha az vagyok, akkor nagyon. Huszonévesen lettem szalmonellás. Kb. egy hétig tartott, amiből az első 3 nap konkrétan a belemet kihánytam és f*stam. Már a második nap végére annyira elhagyott az erőm, hogy egy csecsemő szintjén vegetálva elgondolkodtam azon, hogy ezt nem élem túl. Erre csak az mondja azt, hogy "jólvan belefér", aki még nem élte át.

A rota ugyanilyen. Szennyvíz közegben dolgozom, a legszigorúbb higiéniai és biztonsági szabályok nálunk pont hogy igen nagy százalékban szólnak a rota megelőzéséről. Nem csak egy 2 napos kis hányás-hasmenés felnőtt embereknél sem, akik amúgy napi szinten szennyvíz közegben mozognak 10+ éve. Hát akkor egy védtelen csecsemőnél? Amikor megszülettek a gyerekeim, nem volt kérdés, hogy megkapják ellene az oltást.

2023. aug. 30. 09:09
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem bátyám került be vele kórházba kiskorában, olyan 2-3 éves lehetett. Anyám soha nem felejti el azt az éjszakát, mikor száguldottak be vele apával, mert nem volt ügyeletes vidéken.. A doki akit pedig felhívtak, nem volt képes értelmes választ adni nekik. Már teljesen kábult volt, mire bevitték, úgy kapták ki anya kezéből és kötötték rá az infúzióra. Neki is azt mondták, hogy pár órán múlt az élete.

Engem is pár évesen kapott el, anya már fel volt ilyenekre nagyon készülve, de olyan traumaként maradt meg bennem, hogy egy életre emetofóbiás lettem. Én megúsztam otthoni kezeléssel, de nem volt egyszerű menet.

Azóta talán 2-3x volt nekem felnőttként, de az szerintem ilyen calici vírus szerű, ami 1-2 napos de az is épp elég. Legutóbb tavaly karácsonykor ment át az egész családunkon, csak egy éjjel 5x mentem ki a mosdóba. Szerintem ez egy kisgyereknek nagyon veszélyes.

2024. jan. 28. 22:20
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom most szalmonellás. 6 éves. Nagy valószínűséggel a táborban kapta el. Fagyi, és tartármártás a leggyanúsabb.

Egy rémálom ez a betegség. Az amúgy sem testes kislányom teljesen lefogyott 1 hét alatt. Napok óta véres a széklete. Van, hogy csak tiszta vér folyik... közben pedig üvölt, hogy fáj a hasa, és segítsek Neki. De tehetetlen vagyok. Borzalmas...

2024. aug. 17. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!