Akinek van fia és lánya is, melyik a “betegesebb”? Illetve akinek egynemű gyermekei vannak ott a kisebb erősebb lesz inmunredszerileg ovira?
Kisfiam 5 éves, kislányom 3 hónapos.
A kisfiam elég beteges mióta oviba jár, még most nyáron is simán 2x megfázott.. pedig ovi sem volt.
Elég sűrűn beteg a mai napig.. vajon a lányok erősebbek. Vagy ha nem, akkor azáltal hogy kicsi korában valószínű több vírussal kerül kaocsolatba a tesó által, ő később erősebb szervezetű lehet?
(Egyébként nekem a kisfiam a bölcsiig, szinte semmi sem volt beteg. Ott havi 1x de volt hogy 2-3 havig tavasszal semmi baja nem volt. Ovi 1 év katasztrófa volt, második egy fokkal jobb…)
Ehhez semmi köze a nemnek, csak az immunrendszernek.
3 egynemű gyermekem van.
Kis iskolás, ovis és aki most fogja kezdeni az ovit.
A 3 gyermekem közül a nagy sokkal betegesebb volt idáig. Talán az iskola picit javított rajta.
Most a középső folytatja.
Ezen a nyáron az enyémek is betegek voltak nem is egyszer, pedig ballagás óta nem voltak közösségben.
Persze ez is jogos. Nekem 2 lany tesom van, es harmunkbol az egyik mindig betegesebb volt.
De azert annyi koze biztos van, hogy általaban talan a lanyok erösebbek, mar eleve is a 2 x kromoszoma miatt, legalabbis nekem ezt csomoszor mondtak. Csak kivancsi voltam a gyakorlatban is igy van-e valaki(k)nel.
A ferjem anyukaja pl tobbszor monsta mar hogy a ferjem joval betegesebb volt a nővérénel🤷🏻♀️ aztan persze ki tudja?!🤷🏻♀️
Amugy nem csak ezen a nyaron, de mi mar kb 2 eve folyamatosan betegek vagyunk es bevallom nagyon unom.. mert a gyerek is meg en is mindent elkapunk😞
Sokaktol hallottam hogy a covid hatasa, meg a maszkviseles, meg eleve az ovoda is egy ilyen idoszak. Csak bevallom mar most belefaradtam, es remenykedek, hogy ha meg lesz is par nehez ev, utana azert valamivel jobb lesz🙄
1.fiú
2.lány
3.fiú
A legidősebb gyerek legbetegesebb. A testvérei egyáltalán nem. És még egymástól se kapják el. Amikor a harmadikkal hazamentem a korházból, a nagyobbik fiú pont valami hányós hasmenéstől szenvedett. De nem kapta el senki, még az újszülött baba sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!