Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mi lehet? 2 éves gyerkőcöm...

Mi lehet? 2 éves gyerkőcöm hétfő óta lázas. Nincs más tünete. Voltunk orvosnál semmit nem talált azt mondta ha még 2 napig lázas akkor labor. Mire gondolhatott? Semmit nem mondott. Félek, hogy leukémiára gyanakszik

Figyelt kérdés
2023. aug. 2. 18:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%
Sok mindenre gyanakodhatott, melyek közül csak egy a leukémia. Azért nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, millió bagatell vírus fertőzés van, aminek szinte az egyetlen tünete a láz, vagy arra hajlamos gyerekeknél csak ennyit okoz. Mikor nekem közönséges mononukleózisom volt, egy héten át nem volt semmi másom csak magas lázam és nyirokcsomóm. Ott is kértek labort, kisült, vírusfertőzés (EBV) és mononukleózis a diagnózis, csak nálam így jött ki. Ennek 5 éve, még élek.
2023. aug. 2. 19:56
 12/22 anonim ***** válasza:
76%
Épp most beszéltem egy ismerőssel, ott kisebb, 3 hónapos babánál volt elhúzódó láz, végül a gyerekorvos letesztelte: covidos volt a baba.
2023. aug. 2. 21:14
 13/22 anonim ***** válasza:
69%

Ha arra gyanakodna nem várna... Úgy utalna be laborba meg teljes kivizsgálásra, mint a huzat.

Labort nem csak súlyos dolgoknál kell kérni, hanem egy egyszerű gyulladást kimutatni, meg a laborértékek összegzéséből kaphat támpontot, hogy merre lehet a gyulladás ami a lázat okozza.

2023. aug. 3. 07:29
 14/22 A kérdező kommentje:
Most éjszaka nem volt lázas. Most mértem neki 37.8-at. Nem tudom hogy ez már “jó jel”-e
2023. aug. 3. 08:38
 15/22 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy eddig csak oltástól volt lázas. Ez az első ilyen ezért vagyok bizonytalan
2023. aug. 3. 08:38
 16/22 anonim ***** válasza:

Ha korábban lázas volt és most nem vagy pedig kevésbé lázas, akkor mért nem tudod, hogy az jó jel-e?

Eddig nem volt beteg. Komolyan azt hiszed, hogy ezután se lesz az soha, őt elkerülik a mindenki mást, ideértve a szüleit is elérő vírusok, és ha beteg, az rögtön halálos? Mért nem mész pszichológushoz? Nem most kezdődött ez a te durva szorongásod, szerintem már iskolás korodban is lehetett!

2023. aug. 3. 08:43
 17/22 anonim ***** válasza:

Atyavilag...Fiam is szokott lázas lenni minden féle más tünet nélkül...egészséges mint a makk.

A lázat kísérhetik kiütések,ne ijedj meg majd

2023. aug. 4. 20:45
 18/22 anonim ***** válasza:
Nekem van egy Heim Pál Kórház által szülőknek írt pdf könyvem, ahol pontról pontra le van írva, mikor kell pánikolni és mikor nem. Igazából a lényeg, hogy milyen tünetekre kell figyelni, mikor kell sürgősen orvoshoz menni és mikor nem kell. Engem sokszor megnyugtatott. Elküldjem?
2023. aug. 4. 22:43
 19/22 anonim ***** válasza:
Az én fiam szerda óta lázas. 38,1 volt a legmagasabb, de ez napi szintű. Mostmár tiszta nátha is. Nem tudom milyen vírus lehet most.
2023. aug. 5. 23:12
 20/22 anonim ***** válasza:

18-as- kerlek nekem küld át! Köszönöm!

Szia kedves kérdező, én megertem az aggodalmad, én is ilyen “barom” vagyok.

Tavaly volt nálunk ugyanígy, több napig lazas volt a gyerek, de semmi baja nem volt, kiderült hogy covidos. Két hét múlva újra lazas lett 3 napig, utána előjöttek a pöttyök.

Nyugalom! 🩷

2023. aug. 10. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!